Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a anuntat, luni, dupa sedinta comisiei de unificare a partidului, ca formatiunea va depune la Senat o motiune simpla, pe tema alocatiilor pentru copii.

"Astazi la Senat va fi depusa o motiune simpla pe tema alocatiilor pentru copii. Ma doare foarte tare ca in fruntea ministerului se afla o persoana care nu este preocupata de situatia familiilor din Romania", a anuntat Alina Gorghiu, conform Mediafax. Aceasta a precizat ca, potrivit datelor statistice, in Romania alocatia pentru copii este de 42 de lei, compatariv cu alte state europene, precum Belgia, care aloca 77 de euro pentru primul copil si 143 de euro pentru cel de-al doilea si 212 de la al treilea, Olanda, care are alocatii de 58 de euro pentru copii sub sase ani, 70 de euro intre 6 si 12 ani si 82 de euro pentru copii intre 12 si 17 ani, sau Ungaria, cu alocatii de 63 de euro si 101 euro pentru copii cu dizabilitati.

"Din pacate daca nu rezolvam aceasta problema si proiectul PNL exista in Camera Deputatilor - fac apel la PSD sa-l voteze - vom fi catalogati o tara care si-a abandonat copii", a mai spus Alina Gorghiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD a majorat deficitul pentru "a putea da alocatii marite copiilor"
Setari Cookie-uri