Premierul Victor Ponta a afirmat ca s-a hotarat sa mai stea "inca 10-15 ani" la guvernare, deoarece atat le va lua Ministerului de Interne si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sa realizeze o baza de date comuna cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificata plata acestora.

Premierul a facut aceste remarci, miercuri, inaintea lansarii Centrului de Inovare in Securitate Cibernetica, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discutia a fost insa suprinsa si transmisa in direct pe canalul de Youtube al Guvernului, scrie Mediafax.

In acest cadru, Ponta si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca nu exista o baza comuna a Politiei si ANAF privind amenzile rutiere.

"M-am hotarat sa mai stau inca 10-15 ani la guvernare. Cam in atata timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF sa faca o baza comuna cu amenzile de circulatie. Domnule, cum, e posibil in secolul XXI sa nu poti sa intru intr-o baza de date, sa-mi spuna cine a luat amenda ? Banuiam ca nu e ceva atat de complicat tehnologic incat sa ai o singura baza de date intre Politie si... Domnule, spune-mi si mie cine a luat amenda, de radar, de ce-o fi, de parcare... Nu se poate, dom’le!", le-a spus premierul participantilor la eveniment, organizat si cu participarea expertilor americani.

El a apreciat totusi ca, daca i-ar cere vicepriministrului gabriel Oprea sa le introduca pe agenda sedintei de guvern, in sapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de baza de date. "Nu suntem o tara asa mica, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat", a glumit premierul.

Citeste si:
Ponta îl vrea pe Arafat ca prim-ministru, pe fondul pericoului...
Ponta îl propune pe Raed...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Newsweek: Cum și-a ascuns primarul Mutu, PSD, șase apartamente
Setari Cookie-uri