Presedintele Klaus Iohannis a cerut directorului SRI sa verifice de ce informatii beneficia premierul Victor Ponta, despre o posibila intalnire a unor oameni din anturajul sau, cu procesatori de lemn. El a spus ca declaratiile sunt foarte grave si, daca se dovedesc a nu fi adevarate, trebuie sa raspunda.

Seful statului a reactionat, la Aeroportul Otopeni, la afirmatia premierului Victor Ponta de miercuri, seara, dintr-o emisiune TV, cand a spus ca ”lideri din PNL au avut intalniri private si pe baza functiei publice ocupate anterior cu reprezentanti ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformandu-l ulterior pe presedintele Klaus Iohannis” si ca ”are informatii concrete legate de aceste intalniri, dar nu a dorit sa prezinte numele acelor liberali, spunand doar ca este convins ca institutiile statului monitorizeaza situatia si vor informa Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in reuniunea care va analiza si problema Codului Silvic si care a fost programata pentru luna iunie”, arata Mediafax.

”Mi se pare o declaratie foarte curioasa. Recunosc ca am luat act cu surprindere de aceasta declaratie. Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui”, a spus seful statului, inainte de plecarea spre Milano.

El a adaugat ca acest lucru este ”surprinzator si fals”. ”Am verificat la nivelul Administratiei Prezidentiale, si nu a existat niciun fel de discutii, nici cu lobby-isti sau fosti colefi din PNL”, a mai spus presedintele.

El a continuat: ”Luand act de declaratiile premierului de aseara, am rugat organele abilitate sa verifice de ce fel de informatii dispunea premierul, daca ele se confima sau nu. Daca se confima, sa se ia masurile de urgenta care se impun, si daca nu, premierul va raspunde pentru aceste afirmatii. Astfel de afirmatii de insinuare a unui trafic de influenta la nivelul presedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmatii, prin care vrea sa para interesant la televizor. Sunt mult mai grave si vor fi tratate ca atare. Sper ca aceasta scapare sa nu insemne o revenire la logica din campanie, promovata atunci de candidatul Ponta”.

Citeste si:
Iohannis l-a numit pe Nelu Tătaru Ministru al Sănătății
Iohannis l-a numit pe Nelu...

Klaus Iohannis a anuntat ca nu am vorbit cu premierul, dar ca dimineata a avut o discutie cu directorul SRI, si l-a rugat foarte oficial sa analizeze cu maxima eficienta si seriozitate aceste afirmatii ale premierului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Orban, după întâlnirea cu noul ministru al Sănătăţii: Păstrăm aceleaşi direcţii
Setari Cookie-uri