Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au extins acuzatiile in cazul ginerelui lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, el fiind cercetat penal si pentru instigare la infractiunea de fals in declaratii, dupa ce l-a sfatuit pe Sergiu Luncinschi sa incheie un contract notarial fictiv, scrie Mediafax.

Conform DNA, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Radu Pricop, in contextul unor discutii, i-a oferit fiului fostului presedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, ca solutie pentru obtinerea unei sume de doua milioane de euro de la un om de afaceri, incheierea cu acesta din urma a unui contract de imprumut.

Astfel, Sergiu Lucinschi trebuia sa declare, in mod nereal, in fata unui notar public ca, in perioada 2008-2010, i-ar fi imprumutat unui om de afaceri suma de doua milioane de euro.

"Prin aceasta conduita, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celalalt inculpat (Sergiu Lucinschi - n.r.) sa comita infractiunea de fals in declaratii, consumata la 17 martie, cu ocazia incheierii contractului respectiv", precizeaza sursa citata.
Radu Pricop a venit, miercuri, la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta noilea acuzatii.

In cursul zilei de marti, procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala si pe numele lui Sergiu Lucinschi, pentru fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual.

Conform ordonantei procurorilor, in 17 martie, in fata unui notar public, Sergiu Lucinschi a declarat in mod nereal faptul ca, in perioada 2008-2010, a imprumutat un om de afaceri cu suma de doua milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri