Adrian Cioroianu scrie, referitor la interdictia de intrare in Rusia,ca nimeni nu-l poate impiedica sa aprecieze pe mai departe poporul rus si sa admire marea cultura,intrucat regimurile trec, tarile raman,notand ca a stiut inca din copilarie sa faca diferenta intre Leonid Brejnev si Alla Pugaciova.

"Prezenta mea pe o lista a persoanelor considerate a fi indezirabile la Moscova imi intareste convingerea ca singura solutie pentru depasirea tuturor crizelor ramane dialogul & libertatile responsabile - inclusiv libertatea de a spune oricarei instante si oricarei puteri ca uneori poate gresi", a scris, duminica, pe Facebook, fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, aflat pe lista persoanelor cu interdictie de a intra in Rusia, potrivit Mediafax.

"Chiar si de la distanta, nimeni nu ma poate impiedica sa apreciez pe mai departe un popor care a luptat eroic chiar si atunci cand a fost modest condus si sa admir in continuare marea cultura ce a dat lumii pe Ceaikovski sau Cehov, Puskin, Lermontov, Dostoievski sau marii lor scriitori de azi. In rest, inca din copilarie am stiut sa fac diferenta dintre Leonid Brejnev si Alla Pugaciova. Cu atat mai mult astazi, ca profesor de Istorie, stiu ca regimurile trec si tarile raman", a mai scris Cioroianu.

Adrian Cioroianu, avizat recent pentru postul de delegat permanent pe langa UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, Eugen Tomac, presedintele PMP, Gheorghe Hategan, director general adjunct la Transgaz, si Tiberiu-Liviu Chodon, comandor al Fortelor Navale Romane, se afla pe o lista cu 89 de persoane care au interdictie de a intra in Rusia.

Lista a fost trimisa, joi, mai multor ambasade UE de la Moscova.

Ambasada Romaniei a primit lista, vineri seara, de la Delegatia UE in Rusia, potrivit MAE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri