Liberalii s-au hotarat: depun motiunea de cenzura in 5 iunie, dezbaterea va fi probabil in doua saptamani

PNL va depune motiunea de cenzura in 5 iunie, iar dezbaterea va fi cel mai probabil peste doua saptamani, a spus prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

"Depunerea va fi pe cinci, cel mai probabil Birourile Permanente reunite, care trebuie sa decida calendarul motiunii de cenzura se vor intruni luni, pe opt iunie si atunci o sa stim cu precizie cand se va citi si cand se va dezbate si vota (...). Cel mai probabil, citirea se va face in cursul saptamanii viitoare, cel mai probabil miercuri, iar dezbaterea si votul motiunii, saptamana cealalta", a detaliat, la RFI, liderul liberal, conform Mediafax.

Orban a sustinut ca "exista o deschidere la nivelul parlamentarilor, in special in discutii individuale, iar in PSD si in UNPR in mod evident exista o stare de nemultumire profunda fata de Victor Ponta si fata de modul in care functioneaza guvernul", dar nu stie daca aceasta nemultumire "se va contabiliza" si in voturi pentru motiunea de cenzura. Orban a afirmat ca motiunea de cenzura ar putea avea si alte subiecte pe langa cel anuntat, al votului prin corespondenta, initiatorii fiind deschisi negocierilor.

"Nu este exclus, in cazul in care eventuali parteneri politici doresc sa se asocieze acestei motiuni introducand si alte teme pentru aceasta motiune de cenzura, noi suntem deschisi. Oricum, avem un intreg pomelnic de temeiuri care sa stea la baza acestei motiuni de cenzura. Noi am ales votul prin corespondenta, pentru ca l-am considerat cel mai important, pentru ca tine de drepturile fundamentale ale omului", a mai spus prim-vicepresedintele PNL, in interventia la RFI.

Citeste si:
Avocatul Poporului atacă, din nou, legea carantinei
Avocatul Poporului atacă, din...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri