Premierul Victor Ponta a declarat ca votul popular a legitimat doar Parlamentul, Guvernul, presedintele si autoritatile locale, nu o alta putere, referindu-se la puterea judecatoreasca si cerand deputatilor sa se pronunte in acest sens prin votul care urmeaza sa fie acordat in cazul sau.

"Va rog sa va pronuntati si sa aratati ca Parlamentul si Executivul in egala masura sunt puteri constitutionale care pot si trebuie sa-si exercite atributiile asa cum sunt prevazute de Constitutie si cum au fost investite prin votul popular. Un vot popular care nu a legitimat o alta putere decat Parlamentul, Guvernul si presedintele, nu o alta putere. Votul popular este pentru aceste puteri si pentru puterea locala, pentru autoritatile locale", a spus Victor Ponta deputatilor, potrivit Mediafax.

Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, marti, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese urmare a numirii lui Sova ca ministru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri