Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, joi, la New York referitor la cererile opozitiei pentru demisia lui Victor Ponta ca acestea fac parte din razboiul politic, adaugand ca trebuie sa primeze prezumtia de nevinovatie si hotararile Parlamentului, transmite corespondentul Mediafax.

"Opozitia isi face treaba ei si actioneaza pe toate caile. As vrea insa sa va spun si sa va aduc aminte ca trebuie sa functioneze in continuare prezumtia de nevinovatie. Si dupa aceea, sa-mi fie cu iertare, nimeni nu poate fi deasupra Parlamentului. Parlamentul este cel care hotaraste. Hotararile adevarate nu se iau sub presiune, pentru ca hotararile luate sub presiune conduc la greseli fundamentale", a declarat Oprescu. "Graba asta dupa putere mie nu-mi miroase a bine, pentru simplul motiv ca puterea nu se da, puterea se pierde", a adaugat Oprescu zambind.

Intrebat cum comenteaza arestarea consilierului sau personal Solomon Wigler dar si ancheta declansata impotriva premierului Victor Ponta, Oprescu a raspuns: "Sunt doua dimensiuni: dimensiunea razboiului politic si dimensiunea faptelor. Wigler raspunde pentru faptele lui. Restul cred ca trebuie privite, cel putin initial, ca avand prezumtia de nevinovatie. Nu trebuie sa confundam niciodata razboiul politic cu ceea ce inseamna realitatea in care traim".

Intrebat daca nu simte nicio presiune ca ar urma sa fie si el anchetat, Oprescu a afirmat ca simte presiune "de pe la vreo 21 de ani". "Dimineata, cand ma barbieream in oglinda, imi aduceam aminte ca mi se spunea in felul urmator: tu trebuie sa fii baiat cuminte, sa-i respecti pe ceilalti, sa nu furi, si sa le dai celorlalti care au nevoie, daca poti s-o faci. In atmosfera asta de altruism si respect fata de ceilalti am crescut", a explicat primarul Capitalei.

"Eu am fost si membru de partid, opt ani de zile am fost senator, nu are de ce sa-mi fie rusine pentru absolut nimic din ce am facut in viata mea si ceea ce fac. Eu presiunea o am tot timpul. La inceputul mandatului unii au vrut cate jumate din Bucuresti", a adaugat el.

Intrebat daca a avut cunostinta despre faptele de coruptie de care este acuzat consilierul sau, Oprescu a raspuns zambind: "Daca as fi stiut, nu l-ar mai fi gasit acolo". "Chestiunea se pune in felul urmator: este o activitate colectiva, insa raspunderea este individuala. Cand nu faci socoteala si nu te gandesti foarte bine la ceea ce pierzi in cateva minute - si ma refer la onorabilitate, atunci inseamna ca nu ai decat doua sanse: ori esti prost, ori esti prost", a continuat el.

Intrebat daca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al Romaniei, la urmatoarele alegeri, Oprescu a declarat ca nu stie inca, insa intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat de primar, anul viitor.
Declaratiile Primarului General au fost facute in cadrul unei intalniri cu membri ai comunitatii romanesti si de afaceri americane, joi la New York, unde a participat la forumul primarilor din marile orase ale lumii - World Cities Mayors Forum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri