Mitinguri pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta vor avea loc, vineri, in mai multe orase din tara, unde liberalii au anuntat ca vor fi pichetate sediile prefecturilor.

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, vineri dimineata, pentru Mediafax ca in timpul dezbaterii motiunii de cenzura sunt programate actiuni de protest in toate municipiile resedinta de judet.

In majoritatea oraselor, mitingurile pentru sustinerea motiunii de cenzura sunt programate sa inceapa la ora 11.00.

Astfel, la Timisoara, actiunea de protest, care va avea loc in fata Prefecturii Timis, este programata sa inceapa la ora 11.00 si sa se incheie la ora 14.00, iar organizatorii estimeaza ca la protest vor participa cateva sute de persoane, potrivit liderului PNL Timis, Dan Popa.

Si filiala Bacau a PNL a anuntat un miting de sustinere de la ora 11.00, in fata Prefecturii. ”Liberalii ii vor transmite premierului Victor Viorel Ponta ca votul romanilor din strainatate nu este un moft si ca oricat ar incerca sa evite acest lucru, PSD va ajunge sa dea socoteala din punct de vedere electoral tuturor romanilor. Ne alaturam romanilor care au fost batjocoriti de Guvernul Ponta, prin interzicerea unui drept fundamental, precum cel de a vota, si totodata societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Premierul Romaniei a demonstrat marti in Parlament ca, spre deosebire de cetatenii obisnuiti, el nu trebuie sa dea socoteala in fata legii”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Si la Cluj-Napoca, Arad si Constanta, actiunile de protest sunt programate sa inceapa tot la ora 11.00, in fata sediilor prefecturilor, iar organizatorii estimeaza ca vor participa aproximativ 500 de persoane.
Liderul Organizatiei Judetene de Tineret a PNL Arad, Andrei Fulias, a anuntat ca liberalii au autorizatie pentru pichetarea sediului Prefecturii pana la ora 14.00.

”Vineri, intre orele 11.00 si 14.00, PNL Arad va organiza un miting pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Mitingul, care a fost aprobat deja de catre autoritati, va avea loc pe trotuarul din fata Prefecturii Judetului Arad, adica intre cladirea Primariei si cea a Universitatii Aurel Vlaicu”, a precizat Fulias. Tot aproximativ 500 de oameni sunt asteptati si la mitingul de sustinere a motiunii organizat de PNL Gorj, in Piata Prefecturii din Targu Jiu, intre orele 11.00 si 14.00.

Si la Deva va avea loc un miting in Piata Prefecturii, organizat de filiala judeteana a PNL Hunedoara.
Si in judetul Covasna, la Sfantu Gheorghe, membri ai PNL ar urma sa participe la un miting pentru sustinerea motiunii de cenzura, in fata sediului Prefecturii, intre orele 12.00 si 13.00. La Iasi, mitingul de protest este programat sa inceapa la ora 10.00.

"Miscarea de protest pe care PNL Iasi o initiaza are o componenta comunitara, civica, motiv pentru care fac un apel ferm catre PSD Iasi si Prefectura Iasi de a nu apela la diversiuni. Demiterea Guvernului corupt si a urmaritului penal Ponta nu este doar un gest politic. Avem datoria sa ii reprezentam pe iesenii care si-au pus sperante in votul din 16 noiembrie. Chem alaturi de noi toti iesenii care vad in demiterea lui Victor Ponta o urgenta pentru Romania si, pe cale de consecinta, o speranta pentru Iasi. Proiectele orasului nu au fost in niciun fel sprijinite de acest Guvern corupt. Un nou Guvern liberal ar relua sustinerea marilor proiecte si urgente pentru Iasi", a declarat deputatul Costel Alexe, liderul PNL Iasi.

Si la Bucuresti era programat un ”lant uman” in jurul Palatului Parlamentului, in timpul dezbtarii motiunii de cenzura, insa liderii PNL au anuntat, miercuri, ca renunta la actiunea de protest intrucat in aceeasi zona si la aceeasi ora urma sa aiba loc si un miting al PSD. La o zi de la anuntul PNL de renuntare la miting, si PSD a anuntat ca actiunea de protest care ar fi urmat sa aiba loc vineri a fost anulata. Liberalii motivau anularea actiunii de protest prin faptul ca nu vor sa fie parte la ”manifestatii ca in anii '90”.

Parlamentul dezbate, vineri, de la ora 10.00, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta initiata dupa castigare alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis, dar initiatorii, liberalii, nu ii dau prea mari sanse de reusita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri