Un angajat al Serviciului Urbanism din Primaria Capitalei a fost retinut de procurorii DNA, dupa ce a fost prins cand lua mita 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel incat pe un teren incadrat ca "spatiu verde" sa se poata construi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de joi noapte, a lui Gheorghe Cosmin Metescu, functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, acuzat de luare de mita. Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediari, 40.000 de euro de la proprietarii unui teren din Bucuresti, pentru a interveni in modificarea unui plan de urbanism zonal.

"Concret, proprietarii erau interesati ca suprafata de teren respectiva sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren nu avea caracter construibil, fiind incadrata in categoria «spatii verzi»", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, scrie Mediafax.

Cosmin Metescu a fost prins de procurori, joi, in timp ce primea de la unul dintre intermediari cei 40.000 de euro ceruti. Procurorii urmeaza sa ceara, vineri, Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Cosmin Metescu, retinut pentru luare de mita.

Actiunea a fost sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
Tot pentru luare de mita, in schimbul unor presupuse interventii in aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, este cercetat, intr-un alt dosar, si Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu. Wigler, suspendat din functie ca urmare a anchetei declansate de procurorii anticoruptie, a fost arestat preventiv in 4 iunie.

Solomon Wigler a fost prins in flagrant, in 3 iunie, in timp ce primea mita 25.000 de euro. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Wigler ar fi cerut, in total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primaria Capitalei sa aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarketuri in Bucuresti, dar si pentru ca municipalitatea sa ofere o donatie. Din suma ceruta, Wigler ar fi primit anterior, in mai multe transe, 204.000 de euro, de la omul de afaceri, denuntator in cauza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri