Este nevoie de un proces de armonizare intre modul in care Presedintia si primul ministru fac politica externa, a spus presedintele Klaus Iohannis, intrebat despre "iesirea" din tara a premierului Victor Ponta. Seful statului a precizat ca Romania stie foarte bine care sunt prietenii sai, potrivit Mediafax.

"Eu sunt relativ nou in aceasta functie, doar din 22 decembrie 2014 si in consecinta cred ca este inca nevoie de un proces de armonizare intre modul in care face Presedintia politica externa si modul in care face primul ministru politica externa. Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot sa va asigur ca politica externa a Romaniei este si va ramane una coerenta. Stim foarte bine care sunt prietenii nostri, cum este, sigur, Portugalia, si nu exista niciun pericol pentru modul in care Romania isi trateaza prietenii si partenerii", a declarat, la conferinta comuna de presa cu presedintele portughez, Anibal Cavaco Silva, presedintele Klaus Iohannis, intrebat de un jurnalist portughez cum vede "iesirea" lui Victor Ponta din tara.

La randul sau, presedintele portughez, intrebat despre cum va afecta relatiile economice bilaterale "criza politica" din Romania, a declarat: "Este un principiu al relatiilor dintre tari. Un sef de stat care viziteaza o tara nu comenteaza problemele politice interne ale tarii vizitate". El a precizat ca a constatat ca "institutiile democratice ale Romaniei functioneaza foarte bine si nimic nu perturba vizita".

"Am avut un dialog foarte fructuos cu domul presedinte, voi vizita Senatul si Camera Deputatilor, ma voi intalni cu Guvernul", a spus Anibal Cavaco Silva, adaugand ca si partea economica si culturala a vizitei se vor desfasura asa cum a fost stabilit. Presedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, se afla, miercuri, intr-o vizita de stat in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri