Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, si consilierul local Ion Brad, ambii acuzati de constituire de grup infractional si trafic de influenta, urmeaza sa fie prezentati instantei supreme cu propunere de arestare preventiva, scrie Mediafax.

La iesirea din sediul DNA Ploiesti, Chiliman a spus ca nu comenteaza ”in niciun fel” acuzatiile aduse de procurori.
Totodata, intrebat daca i s-au cerut bani pentru PNL, Chiliman a raspuns negativ.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, joi seara, intr-un comunicat, ca primarul Andrei Chiliman este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, procurorii antocoruptie dispunand retinerea acestuia pentru 24 de ore. Alaturi de primar, a fost retinut si consilierul local Ion Brad.

De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Vlad Octavian Moisescu si Ioana Costescu, pentru constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, si liberalul Ion Brad, consilier local la Sectorul 1, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca inca din anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, format din acesta, Ioana Costescu (consilier personal al primarului Andrei Chiliman si interfata lui Moisescu la Primaria Sectorului 1), Andrei Chiliman si Ion Brad (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu primaria.

”Vlad Moisescu era cel care coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, in timp ce Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora”, se arata in comunicatul DNA.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad, Andrei Chiliman si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1.

Diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Sursa foto: www.primariasector1.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri