Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, "pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru" de catre Victor Ponta.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta", se spune intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, citat de Mediafax.

Anterior, Iohannis solicitase acte medicale care sa ateste incapacitatea temporara a premierului Victor Ponta de a-si exercita functia.

Premierul Victor Ponta a postat, luni seara, pe Facebook, fisa sa medicala de la Spitalul Medipol din Turcia, unde a fost operat la genunchiul stang, care contine denumirea interventiei chirurgicale, analize de sange, evolutia starii sale, pe zile, si recomandarile post-operatorii.

Premierul a postat pe Facebook mai multe documente medicale, ”doar pentru informare”, mentionand ca acestea au fost traduse din limba turca.

Astfel, este prezentata o fisa medicala de la Medipol Mega Hastaneler Kompleksi (Complexul Megaspitalelor Medipol), care contine datele sale personale si numele medicului Mahir Mahirogullari.

In acest document medical este mentionata denumirea interventiei chirurgicale la care Ponta a fost supus in data de 15 iunie - ”interventie atroscopica de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior” si ”interventie atroscopica de rezolvare a meniscului, genunchi”. De asemenea, intr-o prima fisa, de la data internarii in spitalul din Turcia, sunt precizate ”motivul internarii”, diagnosticul - ”ruptura de ligament incrucisat anterior stang” -, precum si analizele de sange pe care le-a facut si rezultatele acestora.

De asemenea, este detaliat modul in care a decurs interventia chirugicala, realizata, potrivit fiselor medicale, de o echipa de trei medici - Mahir Mahirogullari, Mehmet Isyar si Serkan Surucu. Astfel, se mentioneaza ca pacientul a fost operat sub anestezie generala si sunt descrise detaliat toate etapele interventiei si in ce a constat operatia. In documentul de externare este precizat si un diagnostic final: ”gastrita, nedefinita si ruptura de menisc, actual”.

In documentele medicale postate pe Facebook de catre premier mai sunt mentionate ”observatiile medicului” in ziua operatiei, precum si starea pacientului pe zile, pana in 20 iunie. In data de 20 iunie, conform documentelor medicale, premierul a fost externat ”cu stare generala buna, cooperant si orientat”.

La capitolul ”recomandari”, se precizeaza ca ”pacientul va fi inclus in programul de fizioterapie si reabilitare; dupa prima saptamana i se recomanda control la o policlinica; dupa inca o saptamana se va efectua un nou control la policlinica si se va reevalua protocolul de fizioterapie; dupa doua saptamani, se recomanda un nou control la policlinica pentru ultimele evaluari”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri