29 Iunie 2015

Klaus Iohannis a luat masuri in problema alocatiilor copiilor romani din Austria



Klaus Iohannis a declarat prin intermediul unei postari pe Facebook ca a avut o discutie cu "domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocatiilor pentru copiii muncitorilor romani din Austria" si ca "fiecare cetatean roman care munceste in strainatate trebuie sa beneficieze de drepturile care i se cuvin".

"Am avut o discutie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocatiilor pentru copiii muncitorilor romani din Austria. Acesta m-a asigurat ca pozitia exprimata de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocatiilor nu este pozitia Guvernului federal austriac si nu reprezinta nici pozitia domniei sale, ci este o opinie personala a domnului ministru. Fiecare cetatean roman care munceste in strainatate trebuie sa beneficieze de drepturile care i se cuvin", a comunicat Klaus Iohannis, pe Facebook.

Ministrul familiei de la Viena a afirmat in urma cu trei zile ca alocatiile ar trebui sa fie mai mici pentru copiii strainilor care muncesc in Austria. Potrivit oficialului, nivelul alocatiilor ar trebui sa fie cel din tara de origine a muncitorilor respectivi, potrivit Digi24.

Saptamana trecuta, si ministrul austriac de externe declara ca alocatiile ar trebui reduse. Seful diplomatiei dadea ca exemplu familiile de romani si spunea ca alocatia unui copil ar trebui sa fie de maximum 30 de euro, adica de cinci ori mai putin decat in prezent.

Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocațiilor pentru copiii...

Posted by Klaus Iohannis on 27 Iunie 2015



Citeste si