Senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe nu a putut fi audiat marti la Comisia parlamentara pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de sedinta.

Presedintele Comisiei de control SIE, Mihaita Calimente, a declarat ca plenul este suveran, iar avizul comisiei este consultativ in cazul numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe.

"Avizul este consultativ, plenul este suveran. Chiar daca n-ar fi cvorum si nu se poate tine sedinta, in plen se poate cere ca numele domnului Razvan Ungureanu sa fie supus votului", declara Calimente inainte de intrarea in sedinta.
"De data asta, Comisia de aparare nu a fost convocata de Biroul Permanent, eu nu pot sa convoc Comisia de aparare, nu am aceasta calitate, deci ramanem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural corect, este Comisia SIE sa-si dea avizul", spunea presedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00.

Calimente: Caprar si Weber de la PSD au boicotat sedinta Comisiei SIE

Senatorul PNL Mihaita Calimente, presedintele Comisiei de control SIE a declarat marti ca Mihai Razvan Ungureanu nu a putut fi audiat pentru functia de director al Serviciului, pentru ca sedinta comisiei a fost boicotata de doi membri apartinand PSD, Dorel Caprar si Mihai Weber.

"N-a fost audiat, pentru ca colegii nostri au refuat sa-si indeplineasca calitatea de parlamentari si sa se prezinte la comisie. Cu unul dintre ei am vorbit eu inainte de sedinta, mi-a promis ca vine. Un altul a fost sunat la telefon si a spus ca nu poate sa vina. Amandoi sunt in cladire", a declarat Calimente dupa sedinta comisiei, precizand ca este vorba de Dorel Caprar si Mihai Weber ,de la PSD.

”Eu banuiam ca nu vin colegii nostri. N-au avun nici macar taria de caracter sa ne spuna in fata ca nu vin”, a mai spus Calimente.

Cei doi membri care au lipsit au fost sunati si dupa inceperea sedintei, dar Weber nu a mai raspuns la telefon, iar Caprar a spus ca este indisponibil, a explicat Calimente.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri