Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Suceava, pe Nicolae Timofti

Klaus Iohannis se intalneste cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la sediul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava. Vizita celor doi presedinti la Suceava este prilejuita de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava presedintelui Republicii Moldova.

Cei doi presedinti au fost intampinati de rectorul Universitatii "Stefan cel Mare", Valentin Popa, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, Ecaterina Andronescu, secretarul general al PNL Gheorghe Flutur, precum si de alti parlamentari suceveni, relateaza Mediafax.

La ceremonia inmanarii titlului urmeaza sa participe mai multi rectori din Romania, dar si IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

Dupa ceremonie, cei doi presedinti se vor intalni cu reprezentantii studentilor din Republica Moldova si vor vizita o expozitie de drapele si medalii pregatite de Presedintia Republicii Moldova. Ulterior, cei doi presedinti vor sustine declaratii de presa, vor semna in cartea de onoare a Universitatii "Stefan cel Mare", iar dupa-amiaza vor vizita impreuna Cetatea de Scaun a Sucevei.

Aceasta este cea de-a doua intrevedere dintre cei doi sefi de stat, dupa vizita oficiala pe care Klaus Iohannis a facut-o la Chisinau, la scurt timp de la preluarea mandatului de presedinte, in 25 februarie.

Citeste si:
Majoritatea localităţilor, inclusiv Bucureşti, scenariu verde...
Majoritatea localităţilor,...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri