Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca "intentia guvernuluI" de a majora salariile ministrilor este "inteleapta, cu bataie lunga" si se poate incadra la categoria "prevenirea coruptiei".

Intrebat ce parere are despre intentia Guvernului de a mari salariile ministrilor prin ordonanta, Klaus Iohannis a spus ca i se pare o intentie inteleapta, avand in vedere ca salariul unui demnitar reflecta pozitia acestuia in stat, potrivit Mediafax.

"Exista o intentie a guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta, cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptie. Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar reflecta intr-o masura rezonabila pozitia in stat", a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Stiu ca ministrii, de foarte multe ori, sunt in situatia ca in propriul minister, un numar mare de functionari sa aiba o remuneratie considerabil mai mare decat ministrul, lucru care sigur nu poate fi o solutie. Cred, de asemenea, ca din ratiuni pur populiste nu s-a rezolvat pana acum aceasta chestiune", a mai spus presedintele.

Iohannis critica bugetul pe...
Citeste si: Iohannis critica dur bugetul: Nu poate fi executat!


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis, la Munchen: Dragi aliati, sa avem grija de Flancul Estic