Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca decizia lui Victor Ponta de a se retrage de la conducerea PSD a fost una personala si si-a exprimat speranta ca Ponta nu va face o a doua greseala prin retragerea de la Guvern.Liviu Dragnea a admis ca au fost "vorbe" cu privire la retragerea lui Victor Ponta, dar nimeni nu a stiut ca a luat aceasta decizie, relateaza Mediafax.

"Vorbe au fost, dar nu am stiut ca o va face el. N-a fost o decizie colectiva, ci o decizie personala, pe care o respectam, dar, din pacate, partidul nu poate sta intr-o situatie ambigua", a spus Dragnea. El a opinat ca un congres al PSD nu e o solutie pentru ca un congres poate sa tulbure si mai rau partidul si si-a exprimat speranta ca Ponta nu va face o a doua greseala prin retragerea de la Guvern. "Eu sper ca o greseala nu este urmata si de a doua greseala. Eu as fi vrut sa n-o faca, dar ii respect decizia, il inteleg", a aratat Liviu Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a mai declarat, luni, ca functia de presedinte interimar, pe care ar ocupa-o in continuare Rovana Plumb dupa retragerea lui Victor Ponta de la sefia PSD, nu exista in partid, iar Comitetul Executiv PSD ar trebui sa decida ce se intampla cu locul ramas gol, dupa decizia premierului. "PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid asezat. Acum este nevoie de o legitimare in Comitetul Executiv National. Nu exista nimeni in functia de presedinte interimar, deci noi nu avem presedinte interimar, avem presedinte care si-a dat demisia si este un loc gol", a spus Liviu Dragnea. El a aratat ca cel mai tarziu saptamana viitoare ar trebui sa aiba loc o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD.

Dragnea a mai spus ca la sedinta coalitiei de luni spera sa fie prezent si Victor Ponta, care "sa lamureasca lucrurile in coalitie, daca sunt ceva lucruri de lamurit". "Sper ca dupa aceasta intalnire de azi, lucrurile sa intre in normal", a mai spus Liviu Dragnea. O sedinta a Biroului Permanent National a PSD ar urma sa aiba loc miercuri.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, in dosarul in care este urmarit penal, alaturi de Dan Sova, iar procurorii urmeaza sa identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte sa fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au pus in miscare actiunea penala pe numele premierului Victor Ponta si i-au schimbat calitatea din suspect in inculpat in dosarul "Turceni-Rovinari". Potrivit surselor citate, o parte din bunurile mobile si imobile ale lui Victor Ponta vor fi puse sub sechestru de procurorii DNA, in dosarul in care este urmarit penal, alaturi de Dan Sova.

Ponta a fost luni la DNA, fiind citat in dosarul "Turceni-Rovinari", in care este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. Victor Ponta a ajuns la sediul DNA in jurul orei 10.55, premierul sprijinindu-se in carje.

Premierul a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie. "Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum! Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostiinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!)", se spune in mesajul adresat Rovanei Plumb, presedintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum si membrilor BPN, ai CeXN si Consiliului National al partidului.

De asemenea, Ponta a mai spus ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii justifice nevinovatia, "pana la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio functie si va "lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid". "Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins ca intreaga mea viata politica se va desfasura doar alaturi de acest partid si de valorile pe care le reprezinta. Vreau sa va multumesc inca o data dvs. si tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-ati facut-o in 20 Februarie 2010 atunci cand m-ati ales ca lider al vostru. Desi erau momente cumplit de grele pentru partid si pentru tara, am reusit in peste 5 ani de batalii politice sa indeplinim cele mai multe din asteptarile romanilor care ne-au votat. Ati fost mereu alaturi de mine, iar solidaritatea noastra ca echipa de conducere a PSD a fost un element determinant", se mai spune in mesajul lui Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri