Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National PSD, ca legea salarizarii bugetarilor va fi finalizata si supusa dezbaterii la inceputul lunii septembrie, dupa reexaminarea Codului Fiscal.

Dragnea a spus ca ministrul Muncii, Rovana Plumb, a informat Biroul Permanent National al PSD in legatura cu calendarul adoptarii legii privind salarizarea bugetarilor. Astfel, pana pe 17 august, ministrul va finaliza dialogul cu partenerii sociali, iar pana pe 30 august proiectul va fi finalizat, urmand ca, dupa adoptarea Codului Fiscal, sa fie suspus dezbaterii publice si trimis Parlamentului, scrie Mediafax.

Salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 si vechime peste 40 de ani la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui remunerat cu pana la 3.409 lei, potrivit unei propuneri de proiect a Legii salarizarii.

Proiectul de lege a fost subiectul mai multor polemici, si in contextul adoptarii de catre Guvern, pe perioada interimatului lui Gabriel Oprea, a unei ordonante privind majorarea salariilor pentru demnitari. Victor Ponta a sustinut, ulterior, ca problema salariilor demnitarilor ar trebui discutata odata cu salarizarea bugetarilor, iar o noua discutie privind ordonanta va avea loc in sedinta de marti a Executivului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri