PNL cere Guvernului sa corecteze rectificarea bugetara

PNL cere Guvernului sa corecteze rectificarea bugetara astfel incat aceasta sa fie una constitutionala, afirmand ca Ordonanta simpla privind rectificarea bugetara, publicata in Monitorul Oficial, incalca Constitutia, conform unui comunicat al liberalilor, remis sambata agentiei Mediafax.

Liberalii spun ca "Guvernul incalca Constitutia prin faptul ca face o derogare de la o lege organica, printr-un act normativ cu caracter ordinar, cum este cazul ordonantei simple, iar legea fundamentala interzice Guvernului, prin articolul 115, sa emita ordonante in domenii care fac obiectul legilor organice". Ordonanta simpla privind rectificarea bugetara, publicata in Monitorul Oficial, introduce derogari de la rigorile stabilite de Legea finantelor publice, precum si de la alte acte normative, sustin liberalii.

PNL mai afirma ca orice derogare de la o lege organica, cum este Legea finantelor publice, trebuie sa se faca printr-o "lege de nivel cel putin egal cu cel al reglementarii de baza", potrivit Curtii Constitutionale In opinia liberalilor, prin incalcarea interdictiei prevazute in Legea finantelor publice, "PSD doreste sa realoce fonduri de investitii catre cheltuieli care pot fi usor redirectionate pe criterii politice. Este vorba de investitii in masini, mobilier sau dotari in loc de investitii in proiecte majore, care sunt astfel abandonate".

PNL cere Guvernului sa isi intrerupa vacanta ca "sa se intruneasca de urgenta intr-o noua sedinta si sa corecteze rectificarea bugetara astfel incat aceasta sa fie una constitutionala", mai arata comunicatul PNL. Guvernul a apobat, marti, prima rectificare a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale din acest an, in forma propusa de Ministerul de Finante, premierul Victor Ponta dand asigurari ca niciun minister nu pierde bani.

Citeste si:
Atac dur la adresa PNL. Cazanciuc: Prezentăm cartea neagră a...
Atac dur la adresa PNL....
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri