Cifrele acuza. Demnitarii Romaniei au cele mai nesimtite salarii din Europa

”Adevarul” a comparat raportul dintre salariile primilor demnitari din mai multe tari europene cu salariile medii pe economie din respectivele tari. Cu noile salarii aprobate pentru o serie de demnitari, Romania se plaseaza de departe pe primul loc in ceea ce priveste discrepanta dintre veniturile elitei si ale cetateanului de rand.

Triplarea lefurilor pentru inaltii demnitari duce Romania in topul statelor europene cu cea mai mare diferenta salariala dintre oamenii de prim-rang si cetateanul de rand. Aproape noua salarii medii pe economie intra lunar in conturile presedintelui Klaus Iohannis si ale premierului Victor Ponta. Nicio alta tara europeana nu egaleaza „performanta“ Romaniei.

Pentru 48 de demnitari - printre care presedintele, premierul, ministri, sefii Parlamentului sau sefi de servicii secrete - salariile s-au majorat semnificativ incepand de la 1 august, prin Ordonanta de Guvern 14 din 2015. Astfel, Klaus Iohannis, Victor Ponta si presedintii camerelor Parlamentului, bugetarii cu cele mai mari salarii, au ajuns sa castige intr-o luna 21.540 de lei, adica 4.895 de euro. In apararea lor, demnitarii au invocat faptul ca fostul nivel al salarizarii pentru cei mai importanti oameni in stat, de aproximativ 1.500 de euro, era unul dintre cele mai mici din Europa.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
Câți bani trebuie să câștigi pentru a lua un credit Noua Casă
Câți bani trebuie să câștigi...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri