Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a demarat licitatia pentru achizitia a 23.000 de tablete electronice pentru prevenirea votului multiplu. Contractul se ridica la peste 7 milioane de euro, scrie Adevarul.

Cu cateva luni inainte de alegerile locale, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a inceput procedurile de achizitie a sistemului informatic prin care sa fie combatuta frauda electorala. Astfel, STS – institutie care a elaborat acest sistem in decurs de sapte ani - a demarat licitatia pentru achizitia a 23.000 de tablete care vor fi folosite pentru scanarea datelor de identificare ale alegatorilor, cu scopul de a fi detectat si eliminat votul multiplu. Procedura arata in felul urmator: alegatorul se prezinta la sectia de vot si prezinta cartea de identitate. Membrii comisiei de votare ii vor oferi stampila si buletinul de vot, apoi ii vor scana buletinul cu ajutorul tabletelor electronice.

„Preluarea datelor va fi asigurata prin utilizarea camerei video incorporata in tableta si a unei aplicatii dezvoltate de STS care permite captarea de informatii din imaginea preluata de pe actul de identitate“, arata STS. Mai exact, se vor scana doar datele din zona „Machine Readable Zone“ (MRZ), asa cum este ea cunoscuta in limbaj tehnic. In traducere, datele din zona MRZ sunt cele doua linii de cifre si litere din josul actului de identitate care contin informatii privind: tipul documentului, codul tarii emitente, numele si prenumele titularului, seria si numarul documentului, cetatenia, data nasterii, sexul, valabilitatea si codul numeric personal. Altfel spus, cele doua linii reprezinta un fel de cod de bare al actului de identitate care va fi scanat in sectia de votare.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Sursa foto: Marcel Opris, seful STS/ Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri