Imigratia este principala problema cu care se confrunta in acest moment UE si ar putea deveni, in lipsa unor masuri ferme si rapide, cea mai grava criza umanitara din istoria noastra recenta, spune presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa intalniri avute cu oficiali slovaci.

"In mod clar, imigratia este principala problema cu care se confrunta in acest moment Uniunea Europeana si ar putea deveni, in lipsa unor masuri ferme si rapide, cea mai grava criza umanitara din istoria noastra recenta. Trebuie sa gasim o solutie deplin acceptata, astfel incat sa nu ingnoram sutele de mii de drame individuale, care nu se incap in statistici, dar sa pastram in acelasi timp increderea cetatenilor nostri in sustenabilitatea proiectului european. Acestea au fost concluziile intalnirilor cu premierul slovac, domnul Robert Fico, si cu ministrul de externe, domnul Miroslav Laják", a scris Valeriu Zgonea, vineri seara, pe contul sau de Facebook.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, insotit de o delegatie parlamentara, se afla intr-o vizita oficiala in Slovacia, in perioada 28-29 august, la invitatia presedintelui Consiliului National Slovac, Peter Pellegrini, programul vizitei cuprinzand convorbiri cu omologul sau, Peter Pellegrini, cu prim-ministrul Robert Fico, cu vice-premierul Miroslav Laják, precum si cu presedintele Republicii Slovace, Andrej Kiska.

Potrivit unui comunicat transmis de Camera Deputatilor, la intrevederea dintre Valeriu Zgonea si Peter Pellegrini, care a avut loc vineri, "au fost apreciate relatiile bilaterale excelente dintre cele doua state, caracterizate de consecventa si continuitate, constituind o premisa valoroasa pentru aprofundarea si diversificarea cooperarii in toate domeniile".

"Aceasta vizita reafirma nivelul excelent al relatiilor pe care cele doua tari le au atat la nivel bilateral, cat si parlamentar. Experienta impartasirii unui trecut comun ne-a ajutat in zilele noastre sa construim un parteneriat solid, bazat pe incredere si cooperare, in cadrul Uniunii Europene si NATO.

Suntem intr-o perioada in care, mai mult ca oricand, este nevoie de solidaritate si de efort comun in proiectele care asigura securitatea si prosperitatea cetatenilor nostri. Ma bucur ca, atat eu, cat si domnul presedinte Pellegrini, am fost de acord ca, in acest demers, rolul diplomatiei parlamentare este unul esential. De aceea, am discutat despre institutionalizarea unor formate de lucru inter-parlamentare care sa permita o cooperare mai stransa atat la nivelul grupurilor de prietenie, cat si al specialistilor din cele doua Legislative", a declarat Valeriu Zgonea, citat in comunicat.

La intrevederea cu Robert Fico, prim-ministru al Republicii Slovace, cei doi oficiali au salutat evolutia pozitiva a relatiilor bilaterale, subliniindu-se interesul comun de a diversifica schimburile comerciale si de a aprofunda colaborarea economica si sectoriala, prin cresterea schimburilor comerciale si a investitiilor reciproce, precum si pentru dezvoltarea cooperarii culturale si educationale.

Subiectele de interes dezbatute in cadrul intalnirii au vizat, de asemenea, evolutiile institutionale la nivelul UE, prioritatile Presedintiei Slovace a Consiliului Uniunii Europene din al doilea semestru al anului viitor, securitatea energetica, Strategia UE pentru Regiunea Dunarii si Parteneriatul Estic, cu accent pe Republica Moldova.

În mod clar, imigrația este principala problem cu care se confrunt în acest moment Uniunea European și ar putea...

Posted by Valeriu Zgonea on 28 August 2015

"Romania va sustine agenda Slovaciei din perioada detinerii presedintiei Consiliului UE si ne dorim ca experienta dumneavoastra sa fie de bun augur pentru pregatirea propriei noastre presedintii, in 2019, prima de la intrarea in Uniunea Europeana. Sunt ferm convins ca mandatul Slovaciei va fi un bun prilej si pentru reafirmarea unei Europe puternic integrate si deschise catre acele state din regiune care au dorinta si capacitatea de a respecta conditiile, principiile si valorile aflate la baza proiectului european", a spus Valeriu Zgonea.

La intrevederea cu Miroslav Laják, vice-premier si ministru al Afacerilor Externe si Europene al Slovaciei, oficialul slovac a exprimat, din nou, sprijinul constant al Bratislavei fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Sambata, 29 august, presedintele Camerei Deputatilor va participa la celebrarea aniversarii a 71 de ani de la Insurectia Nationala Slovaca, la Banská Bystrica, si vor fi depuse coroane de flori la Cimitirul militar al Armatei Romane din Zvolen.

De asemenea, in cadrul vizitei oficiale, Valeriu Zgonea va avea o intrevedere cu Andrej Kiska, presedintele Republicii Slovace. Din delegatia parlamentara condusa de presedintele Camerei Deputatilor fac parte deputatii Adrian Miroslav Merka, vicelider al Grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, reprezentantul in Parlamentul Romaniei al Uniunii Democratice a Slovacilor si Cehilor din Romania, si Mircea-Titus Dobre, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Slovaca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri