Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat ca se retrage complet din politica si va demisiona atat din PSD, cat si din Senat, in pregatirea votului din Parlament prin care ar urma sa preia o functie de vicepresedinte al Curtii de Conturi, care va avea loc peste doua saptamani.

"La un moment dat, toti trebuie sa ne retragem, stiti cum e viata. (...) Intotdeauna in politica se succed generatiile si am apreciat ca este un moment in care pot sa fac mai mult in alta parte", a spus Sarbu, dupa sedinta grupului PSD din Senat. El a precizat ca votul pentru numirea sa la Curtea de Conturi va avea loc peste doua saptamani si intre timp va demisiona din Senat si din PSD, scrie Mediafax.

Ilie Sarbu, unul dintre "greii" PSD, urmeaza sa paraseasca astfel partidul, dupa 22 de ani. El a devenit membru in Organizatia Timis a PDSR in 1993, ocupand functia de vicepresedinte al acestei filiale. In 2001, Sarbu a devenit membru in Biroul Coordonator Central al PSD, in 2004 - presedinte al PSD Timis, iar in 2005 - vicepresedinte al PSD. Din 2010, el a fost lider al grupului parlamentar PSD din Senat si membru in Consiliul National al PSD.

Sarbu este senator la al treilea mandat, fiind ales prima data in Parlament in 2004. In perioada octombrie-decembrie 2008, Ilie Sarbu a fost si presedinte al Senatului, fiind ales in aceasta functie in urma demisiei lui Nicolae Vacaroiu, care a devenit presedinte al Curtii de Conturi. Ilie Sarbu a ocupat de doua ori functia de ministru al Agriculturii, prima data in Guvernul Nastase, in perioada 2001-2004.El a fost de asemenea ministru al Agriculturii in primul Guvern Boc (PDL-PSD), functie pe care a detinut-o pana in octombrie 2009.

Ilie Sarbu, nascut la 26 mai 1950, este licentiat in Teologie si in Stiinte economice. El a detinut, intre 1981-1991, functia de consilier economic la Mitropolia Banatului, in perioada 1978-1981 a fost director al Seminarului Teologic Caransebes, iar in perioada 1976-1978 profesor la aceeasi institutie. In perioada 2000-2001, Ilie Sarbu a fost presedinte al Consiliul Judetean Timis, iar intre 1991-2000 - director general la S.C. FANGMEIER AGRO-IMPEX SRL Timisoara. Ilie Sarbu este tatal europarlamentarului Daciana Sarbu, casatorita cu premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Adriean Videanu si Ilie Sarbu, audiati in dosarul lui Ioan Niculae
Adriean Videanu si Ilie...

Sursa foto: iliesarbu.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Nereguli financiare la CSM sesizate de Curtea de Conturi
Setari Cookie-uri