Conducerea PSD l-a mandatat, luni, pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sa lucreze la noi prevederi privind statutul functionarilor publici, care sa precizeze clar ce categorii de bugetari sunt cuprinse in aceasta legislatie, dar si un nou Cod al incompatibilitatilor, au declarat surse PSD.

Potrivit surselor citate, un nou Cod al incompatibilitatilor ar urma sa reglementeze mai clar acest domeniu si sa reuneasca toate prevederile care se regasesc acum in alte legi. Astfel, demnitarii ar putea sa stie foarte clar "ce au si ce nu au voie sa faca" inainte de a candida, potrivit Mediafax.

Discutiile privind un astfel de Cod sunt mai vechi in PSD, insa, potrivit surselor citate, ministerul Justitiei si ANI urmeaza sa redeschida subiectul, iar legea propusa sa fie una redactata doar de specialisti.

In acelasi timp, Ministerul Justitiei ar urma sa lucreze si la noi prevederi privind statutul functionarilor publici si sa precizeze clar ce categorii de bugetari vor intra sub aceste reglementari. O noua lege ar fi necesara si in conditiile in care urmeaza sa intre in vigoare in 2016 si o noua lege a salarizarii. Discutiile ii vor viza pe toti functionarii publici, insa numai in ceea ce priveste prevederile Codului civil, nu si cele ale Codului penal, conform acelorasi surse.

Liviu Dragnea la Congresul...
Citeste si: Liviu Dragnea: PSD va castiga alegerile in Romania


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Plumb: PSD construieste in fiecare zi o Romanie sociala