Comisia de buget a Senatului a adoptat, in unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea liderilor partidelor politice, intre acestea fiind reducerea etapizata a TVA - la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

In cursul dezbaterilor din comisie, la care a fost prezent si ministrul Eugen Teodorovici, MFP a propus si introducerea unor "amendamente tehnice, de clarificare", insa acestea au fost respinse, urmand sa fie dezbatute ulterior la Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

Partidele parlamentare au convenit, joi, dupa discutiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizata a TVA, astfel incat taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. De asemenea, impozitul pe constructiile speciale va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, aceasta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017, au mai covenit liderii partidelor. Cererea de reexaminare a Codului fiscal, inaintata de presedintele Iohannis Parlamentului, va fi dezbatuta in sesiunea ordinara care incepe la 1 septembrie.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca noul Cod fiscal se afla intr-o procedura accelerata in Parlament, fiind asteptat sa treaca de plenul Senatului marti, iar joi de cel al Camerei Deputatilor, astfel incat sa poata fi promulgat de presedinte pana lunea viitoare.

PNL someaza membrii Comisiei...
Citeste si: PNL someaza Senatul sa dea raport negativ pentru OUG 114

Dragnea a precizat ca actualul calendar pentru adoptarea Codului fiscal este unul "foarte strans", urmand ca in aceasta saptamana sa poata fi adoptat atat in comisiile Parlamentului, cat si in cele doua plenuri. "Speram ca duminica poate fi trimis la promulgare, la presedinte, si este foarte posibil ca luni sa avem noul Cod fiscal", a declarat Dragnea.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, ca PNL nu va mai mai depune alte amendamente la Codul fiscal, in afara celor asupra carora liderii partidelor politice s-au inteles in cadrul intalnirii de joi, si el afirmand ca proiectul Codului Fiscal ar putea ajunge lunea viitoare la promulgare.


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce masuri fiscale vrea USR pentru readucerea in tara a 'capsunarilor'