Presedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Sandra Pralong in functia de consilier de stat la Departamentul pentru Relatia cu Romanii din Afara Granitelor, incepand cu data de 1 septembrie, anunta Administratia Prezidentiala.

"Dragi prieteni, de maine preiau noi responsabilitati in calitate de Consilier de Stat in Administratia Prezidentiala, unde ma voi ocupa de romanii din afara granitelor. Sper sa ne putem implica impreuna in valorizarea intregului potential pe care il reprezinta romanii de peste hotare pentru tara noastra. Ca sa incep cu dreptul cum se spune, sper sa comentati doar postarile de FB si declaratiile facute in calitate oficiala, dupa preluarea functiei. Cele bune tuturor si va multumesc pentru sprijin", a scris Sandra Pralong pe Facebook, la scurt timp dupa anuntul oficial al Adminisratiei Prezidentiale.

Sandra Pralong a candidat pe listele ARD, din partea PNTCD, in 2012, pentru un loc in Senat, insa nu a fost aleasa.

Ea a mai detinut aceasta pozitie in perioada 1998 – 2000, cand a fost consilier personal al presedintelui Emil Constantinescu, fiind responsabila pentru comunicarea internationala si coordonarea politicilor catre rominii din afara tarii.

Sandra Parlong este licentiata in Stiinte Politice, la Universitatea din Lausanne, Elvetia (1977-1980) si si-a dat doctoratul in acelasi domeniu, in 2000-2008, la Institutul de Studii Politice din Franta. De asemenea, are un master in filosofie si Stiinte Politice la Columbia University, New York, si un master in Drept International si Diplomatie la Fletcher School of Law and Diplomacy, Medford, Massachusets.

Liviu Dragnea, atac dur la...
Citeste si: Dragnea, atac dur la miscarea #sieu: Totul este circ

In prezent, potrivit CV-ului publicat pe site-ul personal, preda "Managementul schimbarii", la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Administrarea Afacerilor in limbi straine, Bucuresti .

Din 2014 si pana in prezent este consultant si public speaker la Synergy Communications.

Nascuta la Bucuresti si crescuta in Elvetia si in Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong s-a intors in Romania 1990 pentru a pune bazele Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, pe care o conduce pana in 1993, finantand inceputurile societatii civile in Romania si Moldova.

Potrivit declaratiei de avere, publicata in 2012, cand a candidat la Parlament, Sandra Pralong detine un apartament in New York, altul in Lausanne - Elvetia, un Mercedes A Class si bijuterii
in valoare de 30.000 de dolari.

Iohannis: Guvernarea PSD e...
Citeste si: Iohannis, mesaj de sustinere a protestatarilor: #sieu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Klaus Iohannis ar fi inceput pregatirea referendumului pe justitie