Reuniunea grupului deputatilor PNL a avut loc, marti, inainte de debutul sesiunii parlamentare de toamna. Functia de lider al grupului a fost disputata de doi candidati: Ludovic Orban, care a detinut pana acum aceasta pozitie, si Eugen Nicolaescu. La votul exprimat de deputatii PNL, Eugen Nicolaescu a obtinut 43 de optiuni favorabile, iar Ludovic Orban 42, potrivit Mediafax.

Orban: Daca o majoritate nu m-a mai vrut lider de grup, va trebui sa ma accepte in continuare coleg

Deputatul Ludovic Orban a declarat, marti, dupa ce a pierdut functia de lider al grupului PNL in favoarea lui Eugen Nicolaescu, ca i-a urat acestuia succes si i-a transmis ca, daca o majoritate nu l-a mai vrut lider, va trebui sa-l accepte in continuare ca si coleg.

Citeste si:

"Cu 43 de voturi in favoarea domnului Eugen Nicolaescu si 42 in favoarea mea, grupul l-a desemnat lider pe Eugen Nicolaescu. S-a votat o procedura prin care au fost 85 de voturi valabile din 100 exprimate. Nu ma intereseaza care erau optiunile exprimate in voturile anulate. Am spus ca ar trebui sa se accepte rezultatul votului, sa nu fie niciun dubiu fata de legitimitatea liderului ales. I-am urat succes domnului Nicolaescu si in mod evident i-am transmis ca, daca o majoritate cum a fost nu m-a mai vrut lider, va trebui sa ma accepte in continuare ca si coleg", a precizat Orban.

El a spus ca a aflat oficial luni seara ca Eugen Nicolaescu doreste sa candideze pentru functia de lider de grup, dar neoficial s-a vorbit mai demult despre aceasta candidatura. Orban a mai spus ca nu a avut mesaje contra pozitiei partidului, aratand ca la Codul fiscal a exprimat o pozitie conforma cu cea a grupului parlamentar.

Ludovic Orban a adaugat ca nu crede ca are legatura functia de lider de grup cu candidatura sa pentru Primaria Capitalei si ca nu i s-a reprosat prestatia sa in calitate de lider de grup. "Recunosc, sunt un om care imi permit ca de fiecare data cand am niste convingeri sa-mi exprim punctele de vedere. Acum am dobandit o mai mare libertate din acest punct de vedere", a adaugat Orban.Potrivit unor surse din PNL, in cadrul sedintei de grup au fost puncte de vedere diferite in legatura cu procedura de vot de desemnare a noului lider de grup.

Sursa foto: Mediafax Foto