"Am discutat si cu presedintele tarii, bineinteles, cu vicepremierul, o sa avem si o discutie in CSAT pe zona de pregatire a Romaniei, pentru ceea ce este categoric in acest moment problema numarul unu a Europei si anume gestionarea crizei umanitare a imigrantilor, refugiatilor", a precizat premierul, adaugand ca nu sunt motive de panica, scrie Mediafax.

"Si vreau sa dau un mesaj, pe de o parte catre populatia Romaniei, de a nu fi niciun fel de panica, noi luam si facem ceea ce depinde de noi", a aratat Ponta. In acelasi context, Ponta a tinut sa transmita si un mesaj public aratand ca nu este "deloc" momentul pentru discursuri populiste.

"Nu e decloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice. Sunt oameni politici pe care i-a uitat lumea si vor sa vina din nou in atentie si deodata se trezeste in ei spiritul geto-dac de a lupta cu toata lumea. Eu cred ca noi suntem cetateni europeni sau vrem sa fim cetateni europeni si atunci, impreuna cu Uniunea Europeana, ne facem datoria si incercam sa gasim o solutie la, probabil, cea mai dificila criza prin care trece Europa in ultimii ani", a declarat Ponta.