Premierul Victor Ponta a anuntat ca va prezenta luni plenului Camerei Deputatilor, inainte de a trimite oficial la Parlament, reforma sistemului de achizitii publice.

"Luni voi veni in fata Camerei Deputatilor, impreuna cu ministrul Teodorovici sa fac o prima prezentare, inainte de a trimite si oficial spre Parlament, prezentarea reformei care urmeaza. Dupa reforma Codului Fiscal, urmatoarea reforma este a achizitiilor publice pentru ca avem bani la buget si nu reusim sa-i cheltuim", a spus Ponta, scrie Mediafax.

El a adaugat ca sistemul de achizitii publice trebuie schimbat in sensul reomandarilor europene si a 'invatarii lectiilor din trecut”". "Daca avem incasari mai mari la buget si avem fonduri europene mai multe trebuie sa schimbam in sensul Directivei europene si in sensul invatarii lectiilor din trecut, sistemul de achizitii publice", a mai spus Ponta.

Proiectele de modificare a Legii privind achizitiile publice au fost supuse dezbaterii publice pana la 31 august. Premierul declara atunci ca ”un nou sistem, o reforma reala a achizitiilor publice alaturi de reforma reala a sistemului fiscal bugetar prin Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, alaturi de reforma institutionala privind accesarea si folosirea banilor europeni (...) sunt de fapt ca picioarele de la o masa – niciuna nu merge fara cealalta”, afirmand totodata ca ”degeaba avem Cod fiscal daca nu avem Cod de procedura fiscala, degeaba avem Cod fiscal, Cod de procedura fiscala, reforma institutionala a fondurilor europene, daca nu avem legea.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a criticat proiectele pe motiv ca problema suspiciunilor de coruptie care afecteaza piata achizitiilor nu vor fi rezolvate. IPP considera ca "pachetul de acte normative care va modifica cadrul legal in achizitii publice supraestimeaza nivelul de competenta si disponibilitatea de asumare a responsabilitatii la nivelul functionarilor publici implicati in achizitii si nu ia realist in calcul anumite caracteristici ale pietei de achizitii din Romania, cum ar fi suspiciunea generalizata de coruptie/trafic de influenta pentru castigarea contractelor".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri