Premierul Victor Ponta s-a declarat ”uluit” de retinerea si arestarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, spunand ca toate informatiile despre caz le are de la televizor si ca nu se va adauga ”corului de sacali si hiene care sar acum” pe Oprescu.

Premierul Victor Ponta a avut prima reactie dupa retinerea si arestarea primarului Capitalei luni, la finalul sedintei Biroului Permanent al PSD. El a spus ca se uita ”uluit” la televizor. ”Ma uit si eu uluit la televizor pentru ca nu am alte informatii. Nu pot decat sa ma uit, nu am alte informatii. In rest, vreau sa va spun un singur lucru - nu va asteptati de la mine sa ma adaug corului de sacali si hiene care sar acum pe Sorin Oprescu. Eu nu o sa spun nimic rau de el”, a declarat Victor Ponta, scrie Mediafax.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Victor Mocanu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a declarat, la scurt timp de la emiterea mandatului de arestare pe numele primarului, ca acesta nici nu a luat mita de 25.000 de euro, asa cum sustin procurorii DNA, si nici nu a cerut-o. "Am vazut ca se discuta ca ar fi primit mita un milion de euro. Sunt doar sustineri nereale ale denuntatorului. Domnul Oprescu a dat declaratie ampla in fata judedcatorului desi este nedormit de peste 40 de ore", a spus aparatorul lui Oprescu, precizand ca primarul Capitalei nu a fost prins in flagrant.

Potrivit avocatului, Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventiva si are incredere in actul de justitie.

Primaria Capitalei intarzie...
Citeste si: Primaria Capitalei blocheaza pasajul de la Mogosoaia cu o hartie


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Sorin Oprescu: Razboi politic pentru demisia lui Victor Ponta