Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat ca PNL va elabora un Cod al incompatibilitatilor pentru a preveni coruptia, afirmand ca ANI ar putea avea si un rol de control prevenitiv, urmand ca institutia sa primeasca fonduri suplimentare, pentru suplimentarea personalului.

"Ne propunem sa si facem un apel si catre celelalte partide politice sa uniformizeze legislatia in domeniul regimului incompatibilitatilor adica sa gandim un cod al incompatibilitatilor pentru a incuraja integritatea si pentru a preveni coruptia, pentru ca in acest moment (...) sunt nu mai putin de 275 de acte normative, in care se face trimitere la conflictul de interese", a declarat copresedintele PNL Vasile Blaga, la finalul Colegiului Director, reunit la Poiana Brasov, potrivit Mediafax.

Vasile Blaga a mai afirmat ca PNL nu isi propune sa restranga aria incompatibilitatilor sau sa intervina in functionarea ANI sau a altor institutii, afirmand ca PNL va propune insa ca Agentia sa aiba si "un rol de control prevenitiv, ex-ante", dandu-i posibilitatea sa faca acest lucru prin alocari de fonduri suplimentare pentru a creste numarul personalului, aferent acestor scopuri.

Decizie PNL: Liberalii vor depune luni motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Liderii PNL au anuntat, vineri, la finalul, Colegiului Director, decizia ca parlamentarii liberali sa depuna, luni, o motiune de cenzura impotriva Guvernului si sa organizeze in aceeasi zi un miting in Bucuresti. "Am obtinut o decizie politica pe un subiect foarte important, nu doar pentru PNL, ci pentru intreaga societate romaneasca. Avem un premier trimis in judecata pentru fapte de coruptie care refuza sa faca un gest elementar, igienic, acela de a-si da demisia, (...) care ar reperezenta, cred eu, ceea ce interesul national cere. (...) PNL a decis, astazi, sa depuna, luni, o motiune de cenzura pe tema lipsei de credibilitate a guvernlui Ponta", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul, Colegiului Director, intrunit la Poiana Brasov.

Copresedintele PNL a afirmat ca aceasta motiune de cenzura va fi, in opinia sa, cea mai scurta si cea mai de impact motiune de cenzura de la revolutie si pana acum. Gorghiu a mai spus ca Romania pare un stat care tolereaza coruptia in cazul in care va continua sa fie condusa de un premier trimis in judecata. Potrivit lui Gorghiu, la reprezentantii partidelor din coalitia de guvernare sunt "la fel de vinovati precum Victor Ponta", daca vor continua sa il sustina pe premier. "La fel de vinovati precum Victor Ponta ar putea fi si cei care il sustin din cadrul coalitiei aflate la guvernare pentru ca le-am solicitat ei, ieri, sa se disocieze de Victor Ponta si sa tina cont de interesele tarii retragandu-i sprijinul lui Victor Ponta", a mai spus Gorghiu.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat ca PNL isi propune sa organizeze un miting in Bucuresti, la Parlament, afirmand ca organizatia PNL Bucuresti a primit sarcina de a obtine aprobarile necesare. Alina Gorghiu a mai afirmat ca PNL a avut discutii cu toate fortele parlamentare, inclusiv UNPR, inca de la prima motiune depusa, insa, a refuzat sa faca publice rezultatele discutiilor purtate. "Nu se pune problema de relatii inghetate cu nimeni, cand vine vorba de motiune de cenzura. Am avut discutii cu toate fortele parlamentare, dat fiind ca suntem in plin demers de elaborare a acestei motiuni de cenzura", le-a raspuns Gorghiu jurnalistilor. Potrivit lui Vasile Blaga, PNL a inceput procesul de strangere a semnaturilor, imediat ce liberalii au decis prin vot depunerea motiunii de cenzura, cu prilejul Ligii Alesilor Locali.

Sursa foto: Shutterstock / Coruptie, mita

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri