Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag Gunther Krichbaum a declarat privind trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, ca, intr-o democratie, un oficial ar trebui sa isi dea demisia de indata ce ajunge in atentia procurorilor.

"Intr-un stat democratic, in care functioneaza statul de drept, este de la sine inteles ca un oficial trebuie sa isi prezinte demisia de indata ce procurorii retin asupra sa acuzatii. Acest lucru nu tine doar de cultura politica a unui stat. Este o forma de prevenire a degradarii institutiei pe care oficialul o reprezinta", a declarat Gunther Krichbaum.

Gunther Krichbaum a amintit ca presedintele Germaniei Federale, Christian Wulff, a demisionat in 2012, in situatia in care doar se confrunta cu perspectiva urmaririi penale pentru fapte de coruptie, potrivit Mediafax.

"Desigur, exista intotdeauna prezumptia de nevinovatie, ca principiu fundamental", a mai adaugat demnitarul german. "Christian Wulff, de exemplu, a fost achitat, ulterior, insa un astfel de proces implica timp si energie. Pentru binele propriei tari, orice persoana care detine o functie publica trebuie sa fie in masura sa se concentreze in intregime asupra mandatului sau", a mai afirmat Gunther Krichbaum. Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European, si Manfred Weber, presedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii acestuia in judecata pentru fapte grave de coruptie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri