Noul ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a prezentat intr-un mesaj pe Facebook adresat in limba romana, in care spune ca este fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si ca telul sau este sa consolideze parteneriatul de securitate si sa sprijine lupta impotriva coruptiei.

Ambasadorul Hans Klemm

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a postat, pe pagina de Facebook a Ambasadei, un mesaj video de aproape doua minute, in care se prezinta romanilor in limba romana.

El spune ca este fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei, interesul fiindu-i trezit de scriitorul si criticul literar Matei Calinescu, pe care l-a avut profesor la universitate, scrie Mediafax.

”Buna ziua, sunt Hans Klemm, noul ambasador al SUA in Romania. Dupa mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca presedintele Barack Obama m-a ales sa reprezint America in Romania. Interesul fata de tara dumneavoastra mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman. De atunci, sunt fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei. Astazi avem aceeasi viziune: o Europa intreaga, libera si in pace. Ca ambasador, telul meu este sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijin respectarea statului de drept si lupta dumneavoastra contra coruptiei. Voi lucra sa extind comertul bilateral si investitiile si sa intaresc relatiile dintre poporul american si roman. Doresc un dialog deschis si productiv, in persoana sau online. Eu si sotia mea Marie abia asteptam sa vizitam frumoasa dumeavoastra tara si orasele pline de viata si sa ne intalnim in scurt timp. Asadar, pe curand”, transmite noul ambasador al SUA la Bucuresti.

Hans Klemm va fi primit de presedintele Klaus Iohannis, luni, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorii de acreditare. Tot luni, noul ambasador al SUA la Bucuresti se va intalni cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Hans Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania saptamana trecuta, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat, in prezenta secretarului de Stat, John Kerry, si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010 si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice. Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford. Precedentul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Sursa foto: Print screen Facebook.com/bucharest.usembassy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri