Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni, la Casa Alba, cu vicepresedintele SUA Joe Biden, cei doi discutand despre parteneriatul strategic, despre criza migratiei, dar si despre situatia din Romania, oficialul american exprimandu-si increderea in lupta anticoruptie de la Bucuresti. Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe vicepresedintele Joe Biden la Bucuresti, in noiembrie, cu ocazia organizarii un mini-summit NATO.

"Am avut, evident, in primul rand, discutii despre Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, impreuna am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politica, partea militara sunt excelente si am convenit sa incercam sa lucram si pe partea economica, un parteneriat de acest fel trebuie sa aiba partea economica foarte substantiala", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, scrie Mediafax.

De asemenea cei doi au discutat despre situatia din Romania, potrivit sursei citate, vicepresedintele Biden exprimandu-si "multumirea fata de mersul lucrurilor in domeniul combaterii coruptiei" si "increderea" in continuarea acestui demers.

"Am evaluat impreuna unele chestiuni legate de securitate, securitatea in special a Romaniei, sigur, avand in vedere ca suntem plasati intr-o zona cu probleme. Am discutat despre situatia din Ucraina, am discutat insa si despre noua baza de la Deveselu, care va fi data in functiune probabil inca in cursul acestui an. Avem o colaborare in acest domeniu foarte bun", se mai arata in comunicat.

Un alt subiect abordat a fost criza in care se afla acum Europa, numarul mare de refugiati care vin in Europa si modul in care vom gestiona aceasta criza, dar si situatia Republicii Moldova.

Presedintele a fost insotit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Romaniei la Washington, Liviu Maior, si de consilierul prezidential pe probleme de politica externa Lazar Comanescu.Seful statului urmeaza sa participe la dineul oficial oferit sefilor de state prezenti la Adunarea Generala a ONU de presedintele Barack Obama, in cursul serii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri