Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca acuzatiile privind finantarea campaniei fostului presedinte Traian Basescu sunt ”prostesti”, facute de un ”infractor care umbla in libertate”, adaugand ca asa ceva ”este exclus”.

Liviu Dragnea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta Poiana Stampei, in judetul Suceava, ca aceste acuzatii nu pot fi crezute ”de niciun om normal din tara asta”, care stie relatiile sale cu Traian Basescu si care nu a uitat totusi implicarea sa in referendumul de demitere a fostului presedinte. Dragnea a sustinut ca miercuri seara, la un post de televiziune, i-au fost aduse acuzatii din partea unui om ”cu mari probleme”, de care chiar ii pare rau si care este cunoscut in Alexandria. ”Raul de fapt nu l-a facut el, ci cel care l-a folosit”, a afirmat Dragnea, referindu-se la declaratiile facute de Romica Parpalea, denuntatorul sau in dosarul ”Frauda la Referendum”, la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Ulterior, Dragnea s-a referit si la afirmatiile facute joi seara, la acelasi post de televiziune, de fostul prefect de Teleorman Teodor Nitulescu pe care l-a numit ”un infractor care umbla in libertate”. ”Se pare ca are tot felul de probleme”, a spus Dragnea, care a adaugat ca oamenii din Teleorman ”nu dau doi bani pe el”, pentru ca il cunosc foarte bine. ”Intrebarea care e nu este de ce a aparut la televizor, pentru ca stim cu totii de ce a aparut, ci de ce umbla in libertate”, a mai spus liderul PSD. Dragnea a exclus o finantare a campaniei electorale a lui Traian Basescu, in 2009. ”In rest ce naiba sa comentez eu si sa raspund la acest fel de acuzatii prostesti, sa finantez eu campania lui Traian Basescu. Este exclus asa ceva”, a precizat Liviu Dragnea.

Fostul prefect de Teleorman Teodor Nitulescu, fost lider al filialei judetene a PSD, a sustinut, joi seara, la Realitatea TV, ca Liviu Dragnea ”a sifonat peste un miliard de euro in firma Teldrum, pe care a privatizat-o”.

El a mai spus ca stie de la Liviu Dragnea ca acesta a sponsorizat, cu bani de la Teldrum, campania electorala a lui Traian Basescu. Traian Basescu a comentat, vineri, la sediul PMP, afirmatiile fostului prefect de Teleorman Teodor Nitulescu, spunand ca Liviu Dragnea este ”un mare mincinos”, un ”om pe care trebuie sa-l tii departe”.

”Ce va pot garanta este ca Nitulescu este un om serios, un om la care nu am constatat sa fi mintit. Am inteles ca Nitulescu a primit aceasta informatie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca sa se puna bine cu Nitulescu, care era prefect la acea ora, a zis si o minciuna, ca mi-a finantat campania (din anul 2009 - n.r.)”, a afirmat Traian Basescu. El a spus ca i-a sunat atat pe trezorierul fostului PDL, cat si pe Vasile Blaga, care au infirmat categoric existenta unei sponsorizari a lui Liviu Dragnea pentru campania sa electorala. De asemenea, Traian Basescu l-a atacat dur pe Liviu Dragnea, afirmand ca ”daca ar avea partidul pe mana l-ar vinde ca sa-i fie lui bine”.

Dragnea: Vreau dialog politic, nu razboi politic

Liviu Dragnea a declarat a va insista pe ideea dialogului politic si nu a razboiului politic, intrucat din cauza ”politicii de breaking news” tara nu s-a dezvoltat in ultimii 25 de ani, adaugand ca a ridicat ramura de maslin si asteapta dialogul. ”Suntem la 25 de ani de la Revolutie si din cauza faptului ca politicienii au fost in haraieli, in certuri, in razboi politic, nu avem o autostrada care sa lege Moldova de Transilvania, Moldova de Muntenia, Muntenia si Oltenia de Transilvania si Moldova”, a spus Dragnea. Dragnea a aratat ca se poate merge in continuare la fel cu politica de breaking news, a razboiului politic, dar ca PSD nu mai vrea sa cada in aceasta capcana.

”A fost o capcana intinsa, pentru ca interesul celorlalti al carui exponent a fost Traian Basescu, acum nu mai stiu cine este exponentul, sper ca nu Klaus Iohannis, a fost sa fie o zumzaiala permanenta, sa se certe mereu la televizor, sa spuna la lumea ca toti sunt la fel pentru ca singurul partid care construieste e PSD”, a spus Dragnea. El a adaugat ca daca PSD isi va indeplini menirea de partid al constructiei si dezvoltarii, atunci ”va castiga si tara”. ”Eu am ridicat ramura de maslin. In continuare masa dialogului ii asteapta. Scaunele lor sunt libere. Ii asteptam la legea salarizarii, ii asteptam sa discutam de soarta TVR, la legea achizitiilor publice si foarte important, la Planul national de dezvoltare al acestei tari pentru 10-20 de ani”, a spus Liviu Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri