Ministerele Agriculturii, Dezvoltarii Regionale, Fondurilor Europene si Finantelor vor primi cei mai multi bani la cea de-a doua rectificare bugetara din acest an, iar sumele puse la dispozitia Transporturilor si Energiei vor fi diminuate, per total deficitul urmand sa ramana la 1,85% din PIB.

Astfel, ministerul Agriculturii va primi in plus 769,5 milioane lei (inclusiv pentru despagubirea fermierilor), Dezvoltarea Regionala 754,4 milioane lei, Fondurile Europene 729,6 milioane lei, Finantele 584,3 milioane lei (inclusiv pentru plata unor titluri executorii), Apararea 558,1 milioane lei, Educatia 271,4 milioane lei, Afaceri Interne 269,2 milioane lei, Justitie 245 milioane lei, Serviciul Roman de Informatii 140,4 milioane lei, Afacerile Externe 132,8 milioane lei, Ministerul Muncii 80,1 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare, scrie Mediafax.

Vor fi reduse, in schimb, bugetul Ministerului Transporturilor, cu 1,61 miliarde lei, si cel al Energiei, cu 108,1 milioane lei. Cu toate acestea, vor fi alocate 597,3 milioane lei pentru capitalizarea CFR SA si 55 milioane lei pentru Metrorex. Bugetul institutiilor/ activitatilor finantate integral si/sau partial din venituri proprii se majoreaza la venituri cu suma de 692,8 milioane lei, la cheltuieli cu suma de 220,0 milioane lei, cu un excedent de 472,8 milioane lei.

Bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate se majoreaza atat la venituri cat si la cheltuieli cu suma de 361,5 milioane lei, printre altele pentru acordarea majorarilor salariale aprobate personalului din unitatile sanitare, in timp ce sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru bugetele locale creste cu 2,46 miliarde lei. Per ansamblu, atat veniturile bugetului general consolidat cat si cheltuielile vor creste cu 2,62 miliarde lei, astfel ca deficitul se mentine la 13 miliarde de lei, respectiv 1,85% din PIB.

Premierul Victor Ponta si liderii coalitiei s-au intalnit, miercuri, pentru a conveni domeniile care vor beneficia de fonduri suplimentare la rectificarea bugetara, Ponta precizand, pe Twitter, ca exista un acord politic pentru sanatate, agricultura si autoritatile locale.

Ponta a anuntat ca rectificarea bugetara care va fi aprobata vineri de Guvern intr-o sedinta speciala va fi pozitiva si ca Romania are mai multi bani incasati la buget, acesta fiind "un merit al ANAF care a combatut evaziunea fiscala".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri