Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu i-a cerut sambata ministrului de Interne Gabriel Oprea sa demisioneze, subliniind ca, daca acesta nu o face, premierul Ponta are obligatia sa-l demita, " pentru a pune capat confuziei morale" determinate de moartea politistului Bogdan Gigina.

"Ii solicit ministrului de Interne sa demisioneze din functie! Si daca nu va gasi cu cale sa o faca, asa cum nu a gasit cu cale sa raspunda timp de patru zile intrebarilor legitime ale societatii, premierul Ponta are obligatia sa-l demita pentru a pune capat confuziei morale si posibilului abuz de putere. Totodata, Victor Ponta are obligatia morala si legala sa asigure, in mod transparent si imediat, accesul la informatii privind conditiile in care a avut loc accidentul, pe care opinia publica le cere de trei zile in mod insistent si legitim", a spus Predoiu, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

Predoiu a remarcat faptul ca Oprea a "pastrat tacerea" asupra mortii politistului Bogdan Gigina, care facea parte din escorta sa, "ceea ce a creat perceptia de musamalizare a situatiei in care, aspect grav, a implicat si Politia Romana". "Fiecare are dreptul la un ragaz rezonabil pentru a-si aduna gandurile, pentru a reflecta, pentru a decide, dar pentru dl general Oprea acest ragaz a expirat. Patru zile au fost un interval rezonabil, in care am asteptat cu totii lamuriri, dar pe care dl Oprea l-a folosit exclusiv pentru a pastra tacerea, ceea ce a creat perceptia de musamalizare a situatiei in care, aspect grav, a implicat si Politia Romana.In aceste conditii nu mai exista decat calea demisiei pentru salva credibilitatea ministerului de Interne, a Politiei Romane si pentru a onora soldatul cazut pe care l-a lasat in urma", a mai spus Predoiu, care este si premierul guvernului alternativ al PNL.

Politistul Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce se afla in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost inmormantat, vineri, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi imbracati in uniforme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri