Ministerul Finantelor sustine insa ca numarul total al salariatilor care vor beneficia de majorarea salariilor este mult mai redus, respectiv de aproximativ 5.700 de persoane, si ca majorarea medie a salariilor de baza va fi de 22%.

Prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2015, incepand cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie, functionarii publici si personalul contractual din Ministerul Finantelor, ANAF, Agentia nationala pentru Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiaza de 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta.

Hossu a declarat pentru Mediafax ca astfel salariile angajatilor in cauza vor creste cu peste 60% si a estimat numarul beneficiarilor la mai mult de 60.000.El a precizat ca derogarea, inclusa in actul publicata in Monitorul Oficial, nu a fost inclusa in proiectul rectificarii si nu a fost prezentata nici partenerilor sociali.

"Modificarea a fost facuta ori in sedinta de Guvern ori dupa. In mod normal o astfel de modificare nu trebuie facuta fara semnaturile ministrilor Finantelor, Justitiei si Muncii", a spus Hossu. El a aratat ca prevederea este discriminatorie si va duce la o "explozie salariala".

Sursa foto: Mediafax Foto