Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va avea dreptul legal de a inchide toate cluburile si localurile care nu respecta normele de siguranta, in baza unei ordonante de urgenta care va fi aprobata in sedinta de marti a Guvernului, a anuntat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Adoptam ordonanta de urgenta prin care le dam putere direct celor de la ISU, nu autoritati locale, nu altcineva, sa verifice aceste localuri in care au loc actiuni care implica foarte multa lume sa le verifice din punctul de vedere al respectarii conditiilor protectia impotriva incendiilor si a catastrofelor si sa ia pe loc masura inchiderii acestora, sigilare pana la momentul la care isi indeplinesc conditiile", a aratat premierul, citat de Mediafax.

Totodata, primul-ministru a precizat ca "sunt masuri dure, masuri extreme", dar nu se inchid cluburile din tara, ci doar acelea care nu respecta regulile si doar "pe perioada in care trebuie sa-si faca ceea ce de fapt trebuiau sa faca din timp si anume sa aiba toate masurile necesare ca sa nu se mai repete tragedia care a avut loc vineri".

Ponta a precizat ca ordonanta de urgenta va avea un singur articol care da deptul legal celor de la ISU sa inchida cu sigiliu acele localuri si cluburi care pun in percol viata oamenilor, urmad ca acestea sa fie redeschise in cazul in care iau masurile necesare pentru siguranta publicului.

Ponta a mai spus ca masura se impune pentru ca "nu putem accepta ca ceea ce s-a intamplat vineri sa se mai repete". In acelasi timp, el a acuzat birocratia si lipsa de responsabilitate a functionarilor care, altfel, au revendicari salariale. "Aud zilnic cereri de mariri de salarii. (...) Nu vrea nimeni sa fie mai responsabil, toata lumea vrea salariul mai mare. Salarii mai mari o sa fie cand o sa fie mai multa competenta si mai multa responsabilitate", a adaugat Victor Ponta, precizand ca mesajul este foarte clar "si pentru ministerul de Finante si pentru autoritati locale.
"Nu cred ca putem spune ca in 25 de ani am progresat, dimpotriva avem mai multa birocratie si lipsa de responsabilitate", a mai afirmat Ponta.

Seful Executivului a mai spus ca vom avea din nou "nenorociri" daca lucruile nu se schimba in administratie. "Pe de-o parte avem iresponsabililate si chiar lacomie din partea celor care desfasoara activitati comerciale in care sunt implicati foarte multi oameni, pe de alta parte masuri dure nu putem sa le lasam doar la autoritatile locale pentru ca nu au capacitatea de a implementa masuri atat de dure si combinatia de iresponsabilitate si lacomie din partea celor care au asemenea activitati comerciale, lipsa de capacitate institutionala a autoritatilor locale si birocratia, cea pe care o stiti foarte bine si pe care o reprosez dumneavoastra ministrilor pentru ca aveti mii de functionari care sunt de 5 ani, de 10 ani, de 20 de ani in ministere, in primarii care plimba hartii si cand apar necazuri schimbam guverne, schimbam ministri, schimbam primari, dar de fapt ei raman tot acolo si fac tot ce au facut pana acum si o sa avem iarasi nenorociri si degeaba am castigat batalia cu economia ca batalia cu birocratia nu am castigat-o si stiti foarte bine acest lucru", a spus Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri