”Am aflat in direct, acum, la televizor, ca am fost demis.Nu cunosc mai multe detalii, nu stiu nimic oficial. Este o surpiza si pentru mine. Acum daca Daca ANPC este vinovata pentru tot ce se intampla rau in acesta tara, ne asumam si aceasta e vina...Eu nu cred ca ANPC este vinovata”, a spus Dunca in direct, prin telefon, la Digi 24.

Intrebat cand a facut ultima data un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat ca ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordante de preturi in local, potrivit Mediafax.

In acest timp, circa 15.000 de oameni cer demisia premierului in fata Guvernului.

El a spus ca inspectorii ANPC au mers la fata locului joi, dar nu au gasit pe nimeni, astfel ca au lasat o ”invitatie” pentru reprezentantii legali ai localului.

”Vineri trebuia sa se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, stampila unitatii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator”, a declarat Marius Dunca, precizand ca aceasta este procedura in cazul in care echipele de control nu ii gasesc pe reprezentantii firmelor.

”Noi nici nu am avut cand sa il controlam (localul-n.r.). Nu pot sa incalc legile, nu pot sa incalc procedura”, a adaugat seful demis al ANPC.

Citeste si:

Intrebat daca regreta ceva din activitatea sa, Dunca a spus ca a facut ”tot ce i-a stat in putinta si tot ce i-a permis legislatia ca sa apere consumatorii”.

Marius Dunca a fost demis, marti seara, de catre premierul Victor Ponta, din functia de sef al ANPC.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis sa-l demita pe Marius Dunca la propunerea ministrului Economiei.

Conform acelorasi surse, in locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat in Ministerul Economiei Bogdan Pandelica, cele doua decizii nefiind inca publicate in Monitorul Oficial.

Marius Dunca a fost numit la conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in februarie 2014, el fiind, anterior, vicepresedinte al ANPC.