"Astazi, la ora 16.00, va avea loc ultima sedinta a acestui Guvern. In aceasta seara, ii voi transmite presedintelui Iohannis demisia mea si propunerea ca Mircea Dusa sa fie premier interimar pana se desfasoara toate procedurile prevazute de Constitutie pentru numirea unui nou premier. Am facut o proupunere de premier interimar pentru ca sunt un om serios si ma intereseaza ce se intampla cu Guvernul. Ii trimit presedintelui Iohannis si o propunere ca sa stiu ca este cineva care se ocupa 24 de ore din 24 ca toate lucrurile sa fie cum trebuie", a declarat premierul demisionar Victor Ponta.

Intrebat cand a luat aceasta decizie si daca s-a consultat cu ministrii, Ponta a spus ca aseara a vorbit cu Oprea si cu alti ministri care l-au sustinut si carora le-a spus ca aceasta este decizia corecta.

"Le-am spus ca asta este decizia corecta pentru ca in tara este o stare de tulburare, de incertitudinesi ca este pacat sa stricam ce am facut bun pana acum. Noi suntem o echipa guvernamentala, o echipa de coalitie si era normal sa luam o asemena decizie. (...). Problemele nerezolvate le va rezolva viitorul premier", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada, adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ponta considera ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.

"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta din nou legitima de a avea responsabilitati mai mari decat cele ale patronilor de la firma respectiva. Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi o mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. Nu vreau si nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici in seama celor care au fost in teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, ministrilor, sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, evident, incepand cu ziua de astazi, imi depun mandatul de prim-ministru, implicit, si al Guvernului Romaniei si fac acest lucru, pentru ca in anii in care am facut politica, rezist la orice batalie cu adversarii politici, niciodata insa nu ma bat cu oamenii si cred ca ar fi o mare greseala si cred ca am avea toti de suferit", a spus premierul Victor Ponta.

Peste 25.000 de persoane au manifestat, marti seara, in Capitala, pentru a-si exprima revolta in legatura cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a cere demisia celor responsabili. In incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

Sursa foto: Mediafax Foto