"La nici 20 de minute de la tragedie, am fost la locul incidentului, m-am implicat, am ajutat, mi-a trecut prin fata tot filmul evenimentelor si acele clipe nu le voi uita toata viata mea. Am vazut pompieri iesind cu copii in brate, oameni care plangeau si urlau", au fost primele declaratii facute de Cristian Popescu Piedone dupa ce si-a anuntat demisia din functie, printr-un comunicat transmis, miercuri, de Primaria Sectorului 4 al Capitalei, scrie Mediafax.

El a spus ca a facut o greseala, pe care si-o asuma, ca nu a demisionat in prima zi de la tragedia din Clubul Colectiv. "Este o greseala si mi-o asum, prea tarziu, dar mi-o asum, ca nu am procedat la demisie din prima zi sau imediat dupa accident. Imi voi reprosa toata viata acest lucru", a mai spus edilul demisionar.

Piedone a sustinut ca a vrut sa transmita multe alte mesaje, a fost extrem de emotionat de ceea ce s-a intamplat si nu a beneficiat de consiliere. "Am vrut sa transmit multe alte mesaje, nu m-a consiliat nimeni pe acel fond emotional si atat am putut eu comunica. (...) Vreau sa intelegeti impactul emotional, de ce nu am comunicat cu dumneavoastra si, daca am comunicat, de ce am facut-o prost. Am iesit de fiecare data in fata, de la celebrele mele controale pana la implicare in cetatea pe care am reprezentat-o. Nu am putut efectiv sa ies, din cauza emotiilor. Credeti sau nu, sunt si eu, la fel ca dumneavoastra si ca toti cei care au trecut prin asemenea tragedii, sau poate mai mici, om? Am si eu copii acasa, nu fac astazi o demagogie cu dumneavoastra, dar va rog sa ma intelegeti ca om", a spus primarul demisionar.

Citeste si:

Cristian Popescu Piedone a mai spus ca nu a demisionat pentru "a spala ceva", ci pentru ca era un act de normalitate. "Pana la urma, sunt omul care va pot privi pe dumneavoastra in ochi si ii pot privi in continuare pe cetatenii Sectorului 4, pe care nu i-am tradat, dar, in acelasi timp, las capul in jos, pentru ca nu am avut inspiratia sa am o consiliere. Recunosc ca am refuzat aceasta consiliere in modul de a comunica cu dumneavoastra si cu opinia publica", a mai spus el.

In comunicatul in care a anuntat ca demisioneaza din functia de primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a aratat ca isi asuma vina morala pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legala, lasa justitia sa se pronunte. Piedone a precizat ca dupa toate reactiile din ultimele zile, dupa emotia si furia total justificate si exprimate in spatiul public in cautarea vinovatilor, dar si dupa mitingul de marti din Capitala, isi prezinta demisia "in semn de respect fata de victimele tragediei". In incheiere, fostul primar semneaza comunicatul "Cristian Popescu- Piedone, De profesie om".

Cristian Popescu Piedone era primar al Sectorului 4 al Capitalei din 2008.

Sursa foto: Mediafax Foto