Delegatia PSD care a discutat, joi, cu presedintele Klaus Iohannis la consultarile de la Palatul Cotroceni, nu a facut nicio propunere de premier, fiind de acord sa sustina un Guvern format din tehnocrati si distantandu-se de declaratiile anterioare privind coalitia cu UNPR, au declarat surse din PSD.

Astfel, desi cu o zi inainte liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre existenta coalitiei formate alaturi de UNPR si de ALDE, punctul de vedere exprimat in fata presedintelui Klaus Iohannis s-a referit strict la pozitia PSD. Potrivit unor surse social-democrate, subiectul relatiei cu UNPR nu a fost ridicat in consultarile de la Palatul Cotroceni, insa PSD cauta in continuare o solutie de formare a unui Guvern fara sprijinul sau aportul progresistilor, anunta Mediafax.

In privinta Guvernului, social-democratii nu au prezentat nicio varianta de premier, desi Liviu Dragnea sustinea miercuri ca PSD are o propunere pe care o va face presedintelui. Social-democratii considera in acest moment ca este "imposibila" crearea unui Guvern cu prim-ministru politic si nu vor sa faca o astfel de nominalizare. Potrivit surselor citate, schimbarea de pozitie si renuntarea la asumarea directa a guvernarnii a survenit si ca urmare a celei de-a doua zile de proteste si a mesajelor lansate de cei care au iesit in strada.

Astfel, in discutiile cu presedintele Klaus Iohannis, social-democratii si-au exprimat disponibilitatea de a sprijini un guvern cu premier tehnocrat si chiar cu ministri fara apartenenta politica, insa numai in baza unui acord rezultat dintr-o majoritate confortabila in Parlament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri