Astfel, desi cu o zi inainte liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre existenta coalitiei formate alaturi de UNPR si de ALDE, punctul de vedere exprimat in fata presedintelui Klaus Iohannis s-a referit strict la pozitia PSD. Potrivit unor surse social-democrate, subiectul relatiei cu UNPR nu a fost ridicat in consultarile de la Palatul Cotroceni, insa PSD cauta in continuare o solutie de formare a unui Guvern fara sprijinul sau aportul progresistilor, anunta Mediafax.

In privinta Guvernului, social-democratii nu au prezentat nicio varianta de premier, desi Liviu Dragnea sustinea miercuri ca PSD are o propunere pe care o va face presedintelui. Social-democratii considera in acest moment ca este "imposibila" crearea unui Guvern cu prim-ministru politic si nu vor sa faca o astfel de nominalizare. Potrivit surselor citate, schimbarea de pozitie si renuntarea la asumarea directa a guvernarnii a survenit si ca urmare a celei de-a doua zile de proteste si a mesajelor lansate de cei care au iesit in strada.

Astfel, in discutiile cu presedintele Klaus Iohannis, social-democratii si-au exprimat disponibilitatea de a sprijini un guvern cu premier tehnocrat si chiar cu ministri fara apartenenta politica, insa numai in baza unui acord rezultat dintr-o majoritate confortabila in Parlament.