Klaus Iohannis: O singura runda de consultari nu e suficienta. Voi veni in strada

Klaus Iohannis: O singura runda de consultari nu e suficienta. Voi veni in strada

Presedintele Klaus Iohannis a declarat in urma consultarilor cu societatea civila ca, de aceasta data, o singura runda de consultari nu este suficienta, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa continuea discutiile. De asemenea, seful statului a subliniat faptul ca majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate, despre un guvern tehnocrat. "Aproape nimeni nu e dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru", a spus Iohannis.

In ceea ce priveste consultarea strazii, Iohannis a precizat ca va merge in piata, dar o va face fara sa anunte inainte, pentru a nu face un spectacol mediatic din acest lucru.

Tudor Benga (Okian), Mandatul pe care il are Iohannis este sa faca curatenie. Avem o oportunitate istorica sa schimbam ceva

Tudor Benga (Okian), Mandatul pe care il are Iohannis este sa faca curatenie. Avem o oportunitate istorica sa schimbam ceva

Mandatul pe care il are presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este acela de a face curatenie, ceea ce zilele acestea se intampla in strada, prin manifestatii la care zeci de mii de oameni au fost prezenti, este o oportunitate istorica de a schimba ceva, crede Tudor Benga, unul dintre tinerii antreprenori romani prezenti la negocierile de la Cotroceni.

„Sunt un reprezentant al strazii, iar strada este mult mai desteapta decat este creditata sa fie. Strada intelege absolut fiecare artificiu tactic, fiecare dribling pe care clasa politica il face. In strada este o pancarta pentru fiecare fapta. Piata, insa, trebuie sa fie respectata, iar procesul de schimbare trebuie sa fie unul transparent. Asistam la o oportunitate istorica de a schimba ceva", a declarat Tudor Benga, care este de parere ca presedintele Klaus Iohannis este singurul politician cu legitimitate, care mai poate face curatenie in sistem. "Tot restul politicienilor este compromis”, a declarat Tudor Benga, unul dintre membrii mediului de business prezent la consultari, care ii incurajeaza pe toti cei care au fost pana acum in strada „sa ramana in strada”.

Sorin Ionita: Doleantele noastre pot fi realizate pana in Craciun

Sorin Ionita: Doleantele noastre pot fi realizate pana in Craciun

"Doleantele noastre (vezi foto) le stiti. Credem ca sunt puncte fezabile care pot fi facute pana in Craciun. Se pot face si se pot trece intr-o saptamana. Multe lume i-a zis presedintelui sa vina in piata, va veni, nu stim nici noi cand si nu veti sti nici dvs", a spus Sorin Ionita, presedintele Expert Forum.

Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta

Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta

S-au discutat foarte multe lucruri, a fost o discutie exceptionala. Am cerut ce am cerut si in 2015 si in 2012 si la orice criza. Vrem depolitizare si demilitarea satului.

Vrem ca presedintele sa conduca un think tank, un fel de corp de ganditori care sa regandeasca un nou stat care sa fie mult mai eficient decat aceasta organigrama care duce la coruptie si nefericre.

Avocatul poporulu sa fie totalmente depolitizat.

L-am rugat pe presedinte sa faca din societatea civila un partner oficial si nu unul de catastrofa sau unul cu care vorbeste doar cu sase luni inainte de alegeri.

Am cerut umanism, meritocratie, demnitate.

Romania are cel mai mic consum cultural din Uniunea Europeana, oamenii canta in beciuri si improvizatii si pentru ca aceasta este o consecinta al slabului interes din punct de vedere cultural al clasei plotice.

Presedintele a spus ca daca vrem sa schimbam Romania trebuie sa ne implicam. Daca doar strigam si nu ne implicam lucrurile vor sfarsi la fel. Ne-a invitat la modul cel mai ferm si vehement sa formam un nou corp.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Liviu Mihaiu

Sursa foto: www.presidency.ro