Marius Nica, ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ponta, si-ar putea pastra portofoliul in Cabinetul pe care il pregateste premierul desemnat Dacian Ciolos, alte nume care s-ar putea afla pe lista propunerilor de ministri fiind Laura Stefan - Ministerul Justitiei si Dan Dungaciu - MAI.

Marius Nica, aflat la conducerea Ministerului Fondurilor Europene de la sfarsitul lunii martie, ar putea sa mentina aceasta functie in Cabinetul Ciolos. Conform unor surse politice, Nica ar fi avut si o discutie pe aceasta tema cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, inainte de intalnirea acestuia cu premierul desemnat, miercuri, la sediul PSD, scrie Mediafax.

Alti membri ai Guvernului Ponta care s-ar putea regasi pe lista ministrilor propusi de premierul desemnat sunt Sorin Cimpeanu (Ministerul Educatiei) si Bogdan Aurescu (Ministerul Afacerilor Externe).

Daca actuala structura va fi pastrata, Guvernul ar avea in componenta si un vicepremier. Postul i-ar putea reveni de asemenea lui Sorin Cimpeanu, actualul premier interimar, conform surselor politice.

Intre noii ministri ai Cabinetului pregatit de Dacian Ciolos s-ar putea afla Laura Stefan, coordonator al activitatilor anticoruptie pentru Expert Forum, careia i s-ar fi propus, potrivit surselor citate, sa preia conducerea Ministerului Justitiei.

De asemenea, numele lui Dan Dungaciu, director al Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane, este vehiculat pentru Ministerul Afacerilor Interne.

O alta varianta, insa nu prima luata in calcul, pentru acest minister ar fi fostul ministru al Internelor din guvernarea CDR Constantin Dudu Ionescu, in prezent consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, la Departamentul de Securitate Nationala.

Fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos a fost desemnat, marti, de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru functia de premier, Iohannis precizand ca solutia agreata cu partidele politice, cu foarte mici exceptii, este cea a unui guvern de tehnocrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri