Ministrii desemnati ai Cabinetului Ciolos vor fi audiati, luni, incepand cu ora 13.00, la comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar plenul pentru votul de incredere a fost convocat pentru marti, ora 10.00.

Audierile vor incepe la ora 13.00, cu Petre Toba, candidat pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de aparare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apararii, scrie Mediafax.

Tot incepand cu ora 13.00-14.00 vor fi audiati la comisiile de politica externa si comisia romanilor de pretutindeni, candidatii pentru funtia de ministru al Externelor, Lazar Comanescu, si pentru functia de ministru delegat pentru Relatiile cu romanii din diaspora, Dan Stoenescu.

Audierile pentru restul candidatilor vor avea loc de la ora 15.00 si, potrivit programului, ar urma sa se incheie la ora 21.00, ultimul pe lista fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Potrivit regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere, fiecare candidat pentru functia de ministru, inscris in lista Guvernului, va fi audiat, in sedinta comuna, de catre comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care il vor prezenta candidatului pentru functia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele doua birouri permanente care dispun difuzarea lor deputatilor si senatorilor.

Daca, in urma audierii, un candidat pentru functia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o noua propunere sau poate sa mentina propunerea initiala. Plenul celor doua Camere a fost convocat marti, ora 10.00, cand vor fi dezbatute lista si programul de guvernare si va fi dat votul de incredere al Legislativului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri