Costin Grigore Borc, propus ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz pozitiv din partea celor cinci comisii parlamentare care l-au audiat luni, cu 44 voturi "pentru" si 0 voturi "impotriva", parlamentarii ALDE abtinandu-se de la vot.

Ministrul desemnat a afirmat la audieri ca lipseste o strategie a mineritului si ca Romania are nevoie de reindustrializare. "Exportam prea multa materie prima si prea putina materie procesata (...) Avem oameni competenti, imi pare rau sa-i vad plecand si as vrea sa-i vad ca se intorc", a declarat Borc, potrivit Mediafax.

In privinta turismului ministrul desemnat crede in potentialul Deltei Dunarii si in cel al turismului balnear. "Turismul actual este un turism de nisa. Trebuie sa punem in valoare patrimoniul si avem nevoie de oameni competenti", a spus Borc.

Ministrul desemnat a aratat ca lipsa scolilor profesionale este o problema la nivelul industriei, iar o scoala de turism ar putea reprezenta o solutie pentru un turism calificat. Intrebat daca are si alta cetatenie decat cea romana, Borc a afirmat ca a locuit suficient in SUA si Franta pentru a-si lua cetatenie in tarile respective, dar ca nu a facut acest lucru. "Sunt cetatean roman si sunt mandru de asta", a declarat Borc.

In privinta relatiilor economice cu Federatia Rusa ministrul a afirmat ca acestea vor avea loc in regimul impus de structurile europene. Grupul de parlamentari ai ALDE din cadrul comisiilor reunite s-a abtinut de la vot. "Consideram ca procedura nu este democratica. Nu voi vota", a declarat ministrul Energiei Andrei Gerea, din partea grupului ALDE.

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a facut, sambata, un apel catre partidele parlamentare sa nu voteze Guvernul Ciolos, argumentand ca un Cabinet format din tehnocrati, fara membri numiti prin negociere politica, "excede cadrele democratice" si chiar constitutionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri