18 Noiembrie 2015

Raluca Pruna, propusa pentru Justitie, este audiata de comisiile de specialitate



Raluca Pruna, propunerea oficiala inaintata de premierul desemnat, Dacian Ciolos, pentru Ministerul Justitiei este audiata de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE: Raluca Pruna a fost avizata favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Sunt foarte onorata sa ma aflu in fata comisiilor. Este o onoare ca premierul mi-a propus aceasta sansa. Inteleg pe deplin gravitatea situatiei in care ne aflam", a declarat Raluca Pruna, la inceputul audierilor, potrivit Mediafax.

Decizia propunerii Ralucai Pruna, inalt functionar la Comisia Europeana, pentru functia de Ministru al Justitiei a fost luata marti dimineata.

Raluca Pruna, absolvent de Drept si Filosofie, a lucrat, in 2000, la delegatia Comisiei Europene din Romania, pe vremea cand aceasta era condusa de Jonathan Schelee, a fost presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta. In prezent este sefa in cadrul Directiei Generale Justitie a Comisiei Europene, unde lucreaza din 2007.

Dupa retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justitiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind instiintati, neoficial, in legatura cu aceasta nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului National al Magistraturii si director juridic la BRD, a venit la Parlament in cursul diminetii de marti, insa propunere a fost retrasa.



Citeste si