Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminica seara, ca Guvernul intentioneaza sa mentina in buget masurile din Codul Fiscal, dar si cresterile salariale "in masura in care va fi posibil", aratand ca, legat de majorarea cu 10 la suta, trebuie asteptata promulgarea.

"Da, asta este intentia, atat masurile din Codul Fiscal care mi se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem intr-o faza de crestere economica, una din cele mai importante din Uniunea Europeana si e important ca si in aceasta perioada de tranzitie sectorul economic sa aiba incredere in cei care conduc Romania. Sunt foarte multe masuri care stiu ca sunt bune, sectorul economic le apreciaza in Codul Fiscal, deci avem intentia sa le mentinem, sa le aplicam. Cresterile salariale sunt necesare in multe domenii, dupa parerea mea sunt necesare si cresterile salariale, dar si reforme in domeniul respectiv, oricum intentia noastra este, in masura in care va fi posibil, sa pastram aceste cresteri salariale care au fost deja decise de Parlament si legile promulgate", a declarat premierul Dacian Ciolos, la postul de televiziune Digi24, potrivit Mediafax.

Cat despre marirea salariilor bugetarilor cu 10 la suta, crestere decisa de Parlament, dar care inca nu a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis, premierul a spus ca acest lucru este luat in calcul.

"Trebuie sa asteptam promulgarea, oricum, in scenariile de calcul pe care o sa le facem, o sa luam si acest lucru in considerare, dar trebuie sa vedem ce se intampla cu finalizarea, sa spun asa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este sa impingem deficitul pana la 3 la suta, sa nu depaseasca 3 la suta. Si asa riscam pe termen lung sa avem probleme de credibilitate care risca sa afecteze investitiile in economia romaneasca, dar in momentul de fata cred ca am avea argumentele sa putem justifica un deficit de pana la 3 la suta", a aratat Ciolos.

Primul-ministru a subliniat faptul ca aceste cresteri salariale cu 10 la suta trebuie insotite de "un pachet de investitii".
"Pe de alta parte, e important ca, dincolo de aceste cresteri salariale, care, inca o data, sunt importante si sunt justificate, sa avem si un pachet de investitii, deci sa aratam si sa facem in asa fel incat cresterea economica sa nu se bazeze doar pe consum", a mai spus Dacian Ciolos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri